Najbolji teniser sveta Novak Ðoković, posle predaje meča Stenu Vavrinki u osmini finala US opena, rekao je da ga već nedeljama muči povreda ramena, kao i da ne zna koliko će odsustovati sa terena.

Prošlogodišnji šampion gren slema u Njujorku predao je meč Vavrinki pri vođstvu Švajcarca 2:0 u setovima i 2:1 u trećem.

„U pitanju je levo rame, zbog toga sam predao. Bol traje već nedeljama. Nekada osećam više, nekada manje. To je sve što imam da kažem. Ne želim više da govorim o svojim povredama. Čestitam Stenu, želim mu sve najbolje u nastavku turnira“, rekao je Ðoković na konferenciji za medije posle meča.

Povezana vest:  DAVIS CUP, Francuska vodi protiv Nemačke sa 2:0

Ðoković je istakao i da ne zna koliku će pauzu napraviti i kako će povreda uticati na nastavak sezone.

„Uradio sam dosta različitih tretmana u poslednjih nekoliko nedelja. Moraću ponovo, kako bih video reakciju ramena. Jasno je da ću se brže oporaviti ukoliko ne budem igrao, ali planiram da igram u Tokiju. Sezona još nije gotova, iako je kraj sa gren slemovima“, rekao je Ðoković i dodao da je dva gren osvojio, da je igrao polufinale u Parizu i da posle svega ne može da se žali.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Francuzi u najjačem sastavu putuju u Španiju

Predaja u Njujorku sprečila je Ðoković da da dođe do potencijalnog 17. grem slem turnira i da se tako približi Rafaelu Nadalu (18) i Rodžeru Federeru (20).

„Nije tajna, cilj mi je da osvojim najviše gren slemova, da dostignem taj Rodžerov rekord. Istovremeno sam svestan da je to jako dug put i da ima još vremena. Nadam se da ću moći da igram još nekoliko godina. Sad je bitno da sačuvam telo i probam da se fokusiram samo da najveće turnire“, rekao je Ðoković, kojeg je publika posle predaje zvižducima ispratila sa terena.

Povezana vest:  Končita Martinez vodi FED kup selekciju Španije

„Šta mogu da kažem na to? Nisam se našao uvređenim, zaista me ne zanimaju takve stvari. Poštujem druge i nadam se da drugi mogu da poštuju moju odluku i mene. Žao mi je publike, želeli su da gledaju ceo meč, ali tako je kako je. Nisam ni prvi ni poslednji teniser koji je morao da preda zbog povrede“, zaključio je Ðoković.