Teniski savez Srbije se sprema za skupštinu, Živojinović prezauzet za davanje izjava medijima

 

Teniski savez Srbije izdao je dopis u kojem obaveštava javonost o trenutnim aktivnostima, a saopštenje vam prenosimo u celini:

U Teniskom savezu Srbije se poslednjih dana užurbano radi na pripremama za godišnju Skupštinu na kojoj će biti sumirani dosadašnji rezultati i gde će biti predstavljen novi Plan i Program razvoja tenisa u Srbiji u naredne četiri godine.

Iz tog razloga predsednik TSS Slobodan Živojinović je konstantno na putu, obzirom da se obavljaju konsultacije sa klubovima širom zemlje, a vezane su za izmene i dopune Statuta, jer u samo 10-tak dana treba obići sve veće centre i konsultovati se sa generalnim sekretarima i predsednicima klubova. Pored toga, Slobodan Živojinović na svim ovim skupovima predstavlja svoj Plan i Program razvoja TSS u narednom četvorogodišnjem mandatu, jer je njegova kandidatura Skupštini i zvanično potvrđena, pa je sasvim razumljivo da je u sledećih nekoliko dana veoma zauzet.

Povezana vest:  ATP BANKOK, Troicki pobedio Kjudinelia

Zbog ovih nespornih činjenica, uz podatak da u Srbiji TSS pod svojim okriljem ima više od 190 klubova, sa preko 3500 registrovanih igrača, a da mnogi od njih žele da u svojoj sredini vide aktuelnog Predsednika i lično od njega čuju za sve planove i programe, teško je izdvojiti vreme i posvetiti se izjavama i pisanjima štampe, jer bi to odnelo dragoceno vreme i potpuno zamenilo tezu od onoga što je suština delovanja Teniskog saveza Srbije, institucije koja ima svoja pravila ponašanja, svoju Skupštinu, Upravni odbor, Predsednika i Stručne komisije.

Povezana vest:  Šarapova pobedila Azarenku za prvi trofej ove sezone

Za svoj rad u četvorogodišnjem mandatu, Predsednik odgovara Upravnom odboru, Skupštini, svakako i javnosti. Međutim, izjavama u medijima, nabrajanjem učinjenog ili neučinjenog, ne postiže se ništa osim gole činjenice da se čitalačka publika zabavlja, a to svakako neće doprineti boljitku tenisa u Srbiji. Kada se steknu svi potrebni uslovi i svi relevantni činioci pripreme izveštaje za Skupštinu, ona će biti sazvana o čemu će mediji i javnost biti na vreme obavešteni, a to se po svoj prilici, obzirom da se radi prekovremeno, može očekivati veoma brzo.

Povezana vest:  Ðoković sutra na utakmici Francuska - Srbija

Press služba TSS

PHOTO: ataimages.rs