Najbolji srpski teniser Novak Djoković rekao je da je atmosfera u ekipi odlična, što se vidi i po igrama na Dejvis kupu, i rekao da je sada od četvrtfinala bitan svaki poen.
-Rusi su jedan od najkvalitetnijih timova ovde što se tiče singlova, a imaju i uigran dubl. Sve je otvoreno, svaki poen je važan, nadamo se pozitivnom ishodu – rekao je Djoković u Madridu.
Srbija se plasirala u četvrtfinale Dejvis kupa, pošto je ostvarila pobedu i protiv Francuske, pa je završila kao prva u grupi. Rival sutra u četvrtfinalu biće Rusija.
Djoković je istakao da mu je drago što se vratio u Dejvis kup tim Srbije.
-Dejvis kup mi je uvek davao šansu da budem sa prijateljima i momcima koje volim. Volim da nastupam za svoju zemlju, jako mi je drago što sam ovde posle dve i po godine. Vlada izuzetna atmosfera u ekipi, što se i vidi po igrama – kazao je Djoković.
Selektor srpskog tima Nenad Zimonjić rekao je da očekuje težak duel sa Rusijom.
-Rusija je veoma jak tim, čak i bez Danila Medvedeva koji nije ovde. Biće teško, ali verujem da imamo dovoljno dobar tim da prodjemo dalje. Svidja mi se kako igramo, forma nam se podiže i igrači su veoma motivisani – rekao je Zimonjić.
Duel sa Rusijom počeće u petak u 10.30.
Zimonjić je, upitan za rani termin, rekao da su takva pravila i da adaptacija srpskog tima neće toliko biti teška.

Povezana vest:  ITF PUNE, Jovanovski u polufinalu turnira u Puneu