rafael_nadal_rimRafael Nadal: Mesi je za mene najbolji od najboljih!

 

Na zasluženom odmoru i dalje je Rafael Nadal, prvi teniser sveta i ovogodišnji osvajač čak tri Grend Slem turnira. Sva tri, Roland Garos, Vimbldon i Ju Es Open, je uzeo u nizu.

-Već me i taj podatak plaši. To su veliki rezultati, ali i velika obaveza. Još kada bih osvojio i Australijan Open početkom naredne godine stvarno ne bih imao reči za pravi opis svih tih rezultata. Jedino mogu reći da sam u 2010. godini definitivno igrao najbolji tenis u karijeri – rekao je španski teniser gostujući u emisiji Onda Kero.

Povezana vest:  Rumunka Halep osvojila turnir u Bukureštu

-Mnogo je lepih momenata u karijeri, a meni je možda najdraži trenutak osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Pekingu. Ponekad je šteta za nas tenisere što karijere ne možemo proživljavati kao košarkaši ili neki drugi sportisti u timskim sportovima. Istina je, imamo Dejvis Kup, ali nekada ga otkažeš zbog povrede, nekada se ne uklapa s rasporedom.

Povezana vest:  Dačić čestitao teniserima osvajanje Svetskog kupa

Nadal je komentarisao i otkriveni pozitivni doping-test kod sunarodnika, bicikliste Alberta Kontadora, kao i otvaranje priča o mnogim doping slučajevima u španskom sportu.

-Kao prvo, verujem da je Alberto nevin. Poznajemo se i smatram da nije kriv. Ostali slučajevi, više-manje, nisu dokazani, pa zato mislim da ne treba dizati preveliku buku oko toga. Šteta nije napravljena, niti će biti, jer ne verujem u sve priče.

Povezana vest:  Ðoković i Fonjini u četvrtfinalu Indijan Velsa u dublu

Komentarisao je Nadal i aktuelno stanje u svetskom fudbalu.

-Gledao sam Maradonu, voleo sam fudbal Ronalda i Zidana. Volim Ronaldinja i Kristijana Ronalda, ali za mene je najbolji od najboljih Lajonel Mesi. Zlatna lopta? Odmah bih je dao Mesiju – završio je Nadal.