Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da ga u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije protiv Miloša Raonića očekuje težak duel, ali da mu je veoma drago što Kanadjina vidi na jednom Gren Slemu.

„Biće to sasvim drugačiji meč od ovog danas. On je jedan od najviših i najjačih momaka na turneji, ima jedan od najboljih servisa. Moram biti spreman za ‘projektile’ koji će dolaziti s njegove strane mreže“, rekao je Đoković, prenosi sajt Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP).

Povezana vest:  Ðokoviću priznanje ITF za najboljeg igrača

Srpski teniser je pobedom nad Aegentincem Dijegom Švarcmanom obezbedio plasman u četvrtinu finala Australijan Opena, dok je Raonić bio bolji od Hrvata Marina Čilića.

Kao jedan od najvažnijih momenata u predstojećem meču Srbin je istakao svoj ritern.

„Igrao sam ovde s njim i dobro se sećam tih mečeva. Jedan od ključnih elemenata biće moj ritern i to koliko budem siguran u svojim servis gemovima“, kazao je Djoković.

Povezana vest:  WTA LISTA, Jankovićeva napredovala do 11. pozicije

On je dodao i da se s Raonićem poznaje već nekoliko godina i izrazio zadovoljstvo njihovim susretom.

„Drago mi je što ga vidim zdravog i što opet igra na visokom nivou. Poznajem ga već duži niz godina i dobri smo prijatelji, govorimo istim jezikom. Lepo je videti ga u četvrtfinalu“, završio je Đoković.