mardy-fish_1Fiš: Sport je dobio direktan udarac u lice

 

MeđunarodniI teniski savez (ITF) je prepolovio kaznu 25-godišnjem američkom teniseru Vejnu Odesniku, koji je nekada bio i među sto najboljih na svetu (ranking karijere mu je 77. mesto).

Tako je Odesnik, „odsluživši“ godinu dana kazne, dobio slobodne ruke i moći će ponovno da igra tenis od 29. decembra ove godine. Podsetimo, da je prvobitno dobio dve godine suspenzije, a sve zbog toga što ga je australijska policija uhvatila u posedovanju nedopuštenih sredstava, tableta koje pojačavaju ljudski hormon rasta. Dogodilo se to početkom ove godine. U ITF-u su smanjenje kazne objasnili šturo, a rezultat svega je „kvalitetno sarađivanje s istražiteljima“.

Povezana vest:  Dinara Safina objavila kraj karijere

Odesnik je rođen u Južnoafričkoj Republici, ali se kao dete s roditeljima nastanio u SAD-u gde i danas živi. Nakon saznjanja da je pokušao u Australiju uneti nedozvoljene preparate, najžešće su glas protiv njega podigli sunarodnici, od Rodika i Blejka do Fiša. Ovaj poslednji je imao komentar i nakon smanjene kazne. -Ovo je direktan udarac šakom u oko. Ne samo tenisu, već i celom sportu. Kazne se smanjuju, umesto… – nije dovršio rečenciu Fiš, te je završio: – Baš ćemo videti koliko je Odesnik dobar igrač bez dopinga.

Povezana vest:  OI 2012, Janković: Serena je jedna od najboljih svih vremena