AA_tennis_ball_racquetTSS: PRAVILNIK ITF VRLO PRECIZAN

 

Povodom nejasnoća koje su se pojavile u medijima u vezi sa nagradama za igrače u Dejvis kup timu Srbije smatramo da je neophodno da saopštimo sledeće. Međunarodna teniska federacija (ITF) tačno je propisala nagradu za svako kolo u Svetskoj grupi i svim grupama Devis kupa i ta nagrada odnosi se isključivo na nacionalni Savez. ITF ne propisuje ni jednim dokumentom da li će, i kako, nacionalni Savez potrošiti novac od nagrade. Dakle, konstatacija da je novac stigao od ITF reprezentaciji kao nagrada za postignute rezultate nije tačna. Novac pripada nacionalnom Savezu, a da li će se on koristiti za juniorski tenis, troškove tekućih poslova, prepustiti igračima, ili nešto drugo, odluka je Upravnog odbora.

Povezana vest:  Dolonc eliminisana na startu turnira u Katovicama

U posebnim Ugovorima igrači su utvrđivali svoja prava sa TSS, i na osnovu tih Ugovora pripada im novac za igranje u dresu Srbije. Naravno, svaki od Ugovora je pojedinačan, sa različitim pojedinostima, i kao takav nije dostupan javnosti bez dozvole igrača.

Ukoliko igrači Dejvis kup tima Srbije odobre, TSS će sa detaljima njihovih ugovora svakako obavestiti sve zainteresovane.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2013, FINALE, Česi bez selektora u finalu Dejvis kupa u Beogradu

 

PRESS SLUŽBA TSS