beogradski_sindikatBeogradski sindikat na Kustendorfu

 

Rep sastav „Beogradski sindikat“ nastupiće u muzičkom delu filmskog festivala Kustendorf koji režiser Emir Kusturica tradicionalno organizuje tokom januara u Drvengradu na Mokroj gori. Na zvaničnoj strani www.kustendor-filmandmusicfestival.org najavljeno je da će prvog dana festivala 5. januara nastupiti društveno angažovani „Beogradski sindikat“, koji se u julu oglasio besplatnim internet albumom „Diskretni heroji“.

Povezana vest:  Još jedna muzička premijera na Music Awards Ceremony (MAC): Nikolija najavila remek – delo!

Kako je najavljeno, 7. januara nastupa tanzanijski „Ngoma Afrika bend“, sa sedištem u Nemačkoj, koji predvođen pevačem Ebrahimom Makunjom većinom na svahili jeziku izvodi pesme prožete plesnim ritmovima Tanzanije i istočne Afrike.

„Manuška orkestar“ (Manouchka) nastupa 8. januara, a sastav sa juga Francuske izvodi melodije koje potiču iz „rumunske ciganske muzike, ciganskog džeza i muzike Balkana“. Na programu Kustendorfa 9. jnuara je nastup vremešnog američkog bluzera Andrea Vilijamsa (Williamsa), koji se posle više od šest decenija karijere ove godine oglasio novim albumom „That’s All I Need“.

Povezana vest:  U susret festivalu „Najbolje od devedesetih": Poznati hrle u arenu

Poslednji izvođači najavljeni za 10. januar su norveški „Farmers market“, sastav sačinjen od članova džez odseka na konzervatorijumu u Trondhajmu koji su „počeli kao fri džez kvintet, ali su ubrzo krenuli u potpuno drugačijem pravcu, prema bugarskoj muzici.