rodger_federer_4ATP ABU DABI

Federer: „Nisam izgubio servis, ali jesam turnir“

 

Rodžer Federer, bivši svetski reket broj jedan, trenutno drugi na ATP listi delovao je razočarano posle finala turnira u Abu Dabi i zato je tako i komentarisao nastup na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, na kojem je izgubio finale od najvećeg rivala i prvog svetskog reketa Rafaela Nadala u dva taj brejka.

U finalnom meču dvojice najboljih svetskih tenisera, Španac je pobedio Švajcarca sa 2:0 u setovima sa 7:6(4), 7:6(3). Prethodno je Federer u polufinalu savladao Šveđanina Robina Soderlinga sa 6:7 (3), 6:3, 6:3.

Povezana vest:  Krajinović u osmini finala turnira u Monpeljeu

-Ni jednom nisam izgubio servis na turniru, a opet ga nisam osvojio. Nije to baš lako prihvatiti. Nadal i ja toliko često igramo i često se događa da odluči nekoliko poena. Tako je bilo i sada. Ne preostaje mi drugo nego da priznam da je danas Rafa bio bolji od mene – izjavio je Federer.

Povezana vest:  AO 2014, Ana Ivanović pobedila Serenu Vilijams

-I za Rodžera i za mene, ovo su prvi mečevi u novoj sezoni. Abu Dabi je perfektno mesto za otvaranje nove sezone – dodao je Nadal.

U decembru, sada već prošle godine su dvojica najboljih svetskih tenisera odigrala dva egzibiciona meča u humanitarne svrhe u dva dana.

U Cirihu je slavio Federer, a u Madridu Nadal. Ali ti dvoboji, kao ni ovaj u Abu Dabiju, neće se voditi u statistici njihovih službenih duela, u kojoj Nadal vodi sa 14:8 u pobedama. Ali, ta statistika bi mogla biti bogatija za još jedan dvoboj već sledeće nedelje, budući da će i Nadal i Federer zaigrati na milionskom ATP 250 turniru u Dohi.

Povezana vest:  Vimbldon glavni Đokovićev cilj u nastavku sezone