Srpski teniser Novak Đoković dobio je u današnjem polufinalnom meču mastersa u Rimu protiv Norvežanina Kaspera Ruda opomenu za nepristojno ponašanje.

Prvi teniser sveta opomenut je u trećem gemu drugog seta, a pre toga je u više navrata bio nezadovoljan sudijskim odlukama i raspravljao se. Đoković je u jednom trenutku opsovao gledajući ka svojoj loži.

On je opomenut dve nedelje otkako je izbačen sa Otvorenog prvenstva SAD u Njujorku, kada je slučajno pogodio lopticom u vrat linijskog sudiju.

Povezana vest:  DEJVIS KUP, Slovenački mediji o uspehu srpskih tenisera

Tada nije bilo publike, ali je danas na tribinima stadiona Foro Italiko bilo 1.000 navijača, medju kojima i mnogo dece.

„Ne želim to da radim, ali kada mi dodđe, dogodi se. Tako se ja, pretpostavljam, oslobadjam besa. To definitivno nije najbolja poruka, posebo jer me gledaju mladi teniseri. Ne ohrabrujem takvo ponašanje, definitivno“, rekao je Đoković.

Povezana vest:  WTA DUBAI, Poraz Jelene Janković u polufinalu

On je u današnjem meču spasio dve set lopte u prvom setu i 10. put se plasirao u finale mastersa u Rimu.

Đoković ove godine ima skor 30 pobeda i jedan poraz, iz Njujorka, kada je izbačen u četvrtom kolu Ju Es opena u meču protiv Španca Pabla Karenja Buste.

Srpski teniser će u ponedeljak igrati za petu titulu u Rimu, a pobednik će mu biti bolji iz duela Argentinca Dijega Švarcmana i Kanađanina Denisa Šapovalova.

Povezana vest:  Fed kup: Srbija u grupi sa Izraelom, Bugarskom i Estonijom