Trener Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je danas da bi voleo da ostane duže u tom fudbalskom klubu, ali da to pravo mora da zaradi.

Gvardiola je ušao u poslednju godinu ugovora sa Sitijem, sa kojim je otkako je došao 2016. godine, osvojio šest trofeja, od kojih i dve titule u Premijer ligi.

„Voleo bih da ostanem duže. Ovo je mesto koje volim, ali moram to da zaslužim. Ovaj klub je dostigao visoke standarde u poslednjoj deceniji i to želimo da zadržimo. Videću da li zaslužujem to ove sezone, u smislu da li klub napreduje“, rekao je Gvardiola, preneo je Skaj.

Povezana vest:  Viljareal pobedio Real Sosijedad za šesto mesto na tabeli

Predsednik Sitija Kaldun Al Mubarak rekao je tokom leta u vezi sa Gvardiolom, da je uveren da će se sve prirodno rešiti i na pravi način.

Španski trener naveo je da se sada treba koncentrisati samo na novu sezonu.

„Nismo razgovarali sa klubom. Nisu me pritiskali od prvog dana do danas. Dozvoljavaju mi da radim svoj posao najbolje što mogu sa svim saradnicima i igračima i to će se nastaviti. Nisu mi rekli da moram da radim ‘ovo ili ono’, ili da moram da osvojim jedan ili drugi trofej. Rekli su mi da igramo. Ali, znam standarde kluba i ako ne dostignem te standarde, verovatno neću zaslužiti, pa moram da pobedjujem kako bih produžio ugovor. Kada se to dogodi, dogodiće se. Sada imamo druge stvari“, rekao je Gvardiola.

Povezana vest:  Klop: Marković nema budućnost u Liverpulu, može da ide

On je potvrdio da će novi kapiten biti Fernandinjo, posle glasanja igrača i članova ekipe.

„Biće dobar. On je uvek dobar momak koji predvodi u teškim trenucima“, naveo je Gvardiola.

U vezi sa pravilom o izmenama petorice igrača tokom utakmice, Gvardiola je nezadovoljan što ono nije ostalo i ove sezone. Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) je od prošlog juna, otkako su nastavljena takmičenja posle pauze zbog pandemije korona virusa, dozvolila pet izmena, kako bi se igrači sačuvali od povreda i premora zbog gustog kalendara takmičenja.

Povezana vest:  LIGA EVROPA, Rad sa timom iz San Marina, Vojvodina protiv Vaduza

„Moramo da zaštitimo igrače, a sa pet zamena mi štitimo igrače, ali ja ne odlučujem o tim stvarima“, dodao je on.

Mančester siti će sezonu u Premijer ligi početi u ponedeljak uveče, utakmicom protiv Vulverhemptona na gostujućem terenu.