ana_ivanovic_zabrinuta_hopmanHOPMAN KUP 2011

Srbija bez finala, Ana Ivanović povređena

 

Ana Ivanović povukla se danas sa Hopman kupa zbog istegnuća trbušnih mišića, zbog čega je reprezentacija Srbije ostala bez finala ovog teniskog turnira u Pertu. Pregledi koji su obavljeni rano u petak pokazali su da je Ivanovićeva pretrpela značajno istegnuće u meču protiv Belgijanke Žistin Enen, igranom u četvrtak.

Povezana vest:  VIMBLDON 2012, Marej: Poslednje što sam želeo je da zaplačem pred svima

Nekadašnja prva igračica sveta trebalo je sa Novakom Đokovićem u subotu da igra finale, ali je danas prekinula trening. Prema pravilima Hopman kupa, dozvoljene su zamene zbog povrede tokom prve faze, ali ne i u završnici, zbog čega će u finalu igrati Belgija, koja je bila drugoplasirana u grupi.

Ana Ivanović bi kasnije u toku dana trebalo da otkrije još detalja o povredi. Ona je trebalo da igra na WTA turniru u Sidneju sledeće nedelje u pripremama za Otvoreno prvenstvo Australije. Belgija će u finalu igrati protiv Francuske ili SAD, pošto je Francuska danas pobedila Italiju sa 2:0.

Povezana vest:  Janković eliminisana u dublu

Kristina Mladenović je pobedila pošto se Frančeska Skjavone povukla zbog povrede prepona pri rezultatu 4:4 u prvom setu. Posle toga je Nikola Mau pobedio Potita Staračea sa 2:0, po setovima 6:3, 7:6.

SAD kasnije danas igraju protiv Britanije i potrebna im je samo jedna pobeda iz tri meča da bi došle do finala. Igraju Betani Matek-Sends iz SAD i Britanka Lora Robson, posle čega nastupaju Džon Izner I Endi Marej. Nakon toga je na programu mešoviti dubl.

Povezana vest:  Zimonjić zvanično selektor Dejvis kup tima Srbije