f1_grand_prix_logo

Tim Ispanija angažovao Kartikejana

 

Tim Ispanija iz Formule jedan potvrdio je danas da će Indijac Narain Kartikejan biti jedan od dvojice vozača u predstojećoj sezoni. Kartikejan je u Formuli jedan vozio za tim Džordan 2005. godine.

-Uvek sam pričao da nisam odustao od svoje želje da se vratim vrhuncu moto-sporta. Siguran sam da i dalje imam ritam, kondiciju i volju da uspem u Formuli jedan – rekao je Kartikejan.

Povezana vest:  Alonso: Sve je teže voziti ovakve bolide

Posle vremena u Džordanu, radio je kao probni vozač za Vilijams, takmičio se u A1GP, Svetskom kupu motosporta, seriji Le Man, uključujući i trku od 24 sata, a prošle godine je bio u seriji NASKAR i Superligi Formule.

Tokom Le Mana vozio je za tim Audi sadašnjeg šefa Ispanije, Kolina Kolsa, koji je takođe bio u Džordanu u isto vreme kada je Karikejan bio tamo. U oktobru bi u Indiji trebalo da se održi prva trka Formule jedan, zakazana za oktobar u Delhiju.

Povezana vest:  Hamilton pobedio u haotičnoj trci za Veliku nagradu Toskane

On je drugi Indijac koga je Ispanija dovodila, posle Karuna Čandoka, koji je 2010. godine vozio prvih 10 trka, pa ga je zamenio Japanac Sakon Jamamoto. Posle ovog angažovanja, ostala su još samo tri nepotvrđena vozačka mesta u Formuli jedan sledeće sezone – drugi vozač u Ispaniji I dvojica za Fors Indiju.