Đoković odličan u prvom kolu AO, prvi nosioci ubedljivi

 

NOLE FINALE BASELSrpski teniser Novak Đoković pobedio je u Melburnu 74. igrača sveta Danijela Himeno Travera iz Španije sa 3:0 (7:5, 6:3, 6:2) i plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije. Šampionu prvog grend slema iz 2008. godine za pobedu je bilo dovoljno tačno dva sata, iako je Himeno Traver dobro počeo meč i prvi stigao do brejka.

Povezana vest:  Zimonjić i Henli u četvrtfinalu dublova

Đoković je, ipak, ubrzo preokrenuo rezultat, a kako je meč odmicao igrao je sve ubedljivije. Protivnik Đokovića u drugom kolu turnira u Melburnu biće pobednik duela domaćeg takmičara Marinka Matoševića i Švajcarca Marka Kjudinelija. Kjudineli je u prvom kolu savladao 180. igrača sveta, Australijanca Marinka Matoševića sa 3:1 (7:6, 7:6, 4:6, 6:3).

Đoković je prošle godine u Melburnu stigao do četrtfinala, ali je formu podizao u nastavku sezone, pa je na Otvorenom prvenstvu SAD stigao i do polufinala.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2011, Ferer pobedio Simona za prednost Španije od 2:0

 

Pobede prvih nosilaca, eliminisan Soderling

Prvi nosioci na Otvorenom prvenstvu Australije Rodžer Federer i Serena Vilijams uspešno su počeli takmičenje na uvodnom grend slem turniru sezone. Trostruki pobednik grend slema u Melburnu i prošlogodišnji finalista Federer mučio se sa Rusom Igorom Andrejevim i slavio tek posle četiri seta – 3:1 (4:6, 6:2, 7:6, 6:0). Serena Vilijams je deklasirala 18-godišnju Poljakinju Ursulu Radvansku kojoj je prepustila samo tri gema – 2:0 (6:2, 6:1).

Povezana vest:  Federer: Finale neću gledati, idem na odmor

Najveće iznenađenje u muškom delu žreba jeste ispadanje osmog nosioca Robina Soderlinga iz Švedske, finaliste Rolan Garosa iz prošle godine, koji je izgubio od 113. tenisera sveta Marsela Granoljersa iz Španije sa 2:3, iako je vodio sa 2:0 (7:5, 6:2, 4:6, 4:6, 2:6)