17. KOLO NLB LIGE

Bez straha u prestonici Hrvatske

 

branko_lazic_kk_fmpVremena za radovanje posle briljantne pobede nad Cibonom nema. Košarkaši FMP-a paklenu jadransku seriju od šest mečeva završavaju na terenu Zagreba (utorak, 18 časova) u 17. kolu NLB lige. Trener „pantera“ Vlade Đurović najavio je sredinom decembra da bi bio zadovoljan jednom pobedom zaključno sa mečom u dvorani „Trnsko“, pa je duel u prestonici Hrvatske odlična prilika da se cilj nadmaši.

Povezana vest:  NBA VESTI, Kingsi savladali Nagetse, Tanderi Maverikse

– Nemamo šta da krijemo, idemo na pobedu – uverava Branko Lazić, jedan od junaka ubedljivog trijumfa nad Cibonom.

Borbeni bek ceni domaćina, a šansu FMP-a vidi, između ostalog, u odlasku najboljeg igrača „mrava“ Anta Tomića u madridski Real.

–  Pokušaćemo da iskoristimo zalet iz meča sa „vukovima“. Samopouzdanje nam je značajno napumpano odličnom partijom protiv lidera, a naša šansa je i prelazak Tomića u Madrid. Verujem da će Zagrebu biti potrebno vreme da uspešno nadoknadi izostanak takvog igrača, koji nas je pošteno namučio na prvom meču u Železniku. Recept za uspeh je da odigramo vrlo borbeno od starta i da zaustavimo iskusnog Damira Mulaomerovića- zaključio je Branko Lazić.

Povezana vest:  Komplet karata za Super ligu u prodaji

U prestonicu Hrvatske otputovao je i Saša Stefanović, koji će ponovo debitovati u dresu FMP-a. Neizvestan je nastup Filipa Čovića. Plej tima iz Železnika dobio je udarac u glavu na meču sa Cibonom.

„Panteri“ imaju odličan skor protiv Zagreba u dosadašnjim utakmicama regionalnog takmičenja (10-3), ali su poraženi u prvom delu sezone u Železniku rezultatom 86:81.