17. KOLO NLB LIGE

Partizan u Vršcu

 

dusko_vujosevic_trener_parKošarkaši Partizana će u okviru 17. kola NLB lige gostovati ekipi Hemofarma. Utakmica se igra dans od 18,30 časova. Ove dve ekipe su se sastale u 4. kolu regionalne lige, crno beli su tada zabeležili pobedu u izuzetno uzbudljivoj utakmici koja je rešena u produžetku. Trojka kapitena Božića u poslednjim sekundama meča obezbedila je Partizanu dodatnih pet minuta igre koju su crno-beli rešili u svoju korist rezultatom 84:80.

Povezana vest:  EP LITVANIJA 2011, Miloš Teodosić: Okrećemo se Francuzima

Trener Partizana Duško Vujošević kao glavni problem u svojoj ekipi istakao je veliki broj utakmica i naporan ritam takmičenja.

-Stvarno je ogroman broj utakmica i putovanja. Svake godine pričam isto, ali niko ne vodi računa o tome da se igrači odmore i da se smanji rizik od novih povreda. U svakom slučaju, Vrščani su promenili trenera. Promena šefa struke je dodatni pritisak na ekipu da pokaže sav kvalitet. Ne bi nam bilo lako ni sa Marićem, ali neće biti ni Hemofarmu zato što Partizan igra bez njega – rekao je Vujošević.

Povezana vest:  Radnički bolji od FMP-a

Тrofejni trener je dodao da je blaga prednost na strani domaćina.

-Nadam se lepoj utakmici i pobedi Partizana. Dajem blagu prednost Hemofarmu zbog činjenice da igra kod kuće. Ako uopšte može matematički da se kaže, šanse su 51:49 za Vrščane. Hemofarm ima kvalitet, iskusne igrače, reprezentativce Srbije, pun sastav – zaključio je Vujošević.