Srpski teniser Miomir Kecmanović uspeo je da se plasira u narednu rundu Serbia Opena pošto je savladao Facunda Bagnisa iz Argentine sa 2-0, po setovima 7:6(5), 7:6(4).

Posle meča je izjavio da je meč bio težak, kao i uslovi u kojima su igrali, te da je srećan zbog pobede. U osmini finala protivnik Kecmanoviću biće kvalifikant Arthur Rinderknech iz Francuske.

„Do sada nisam imao priliku da ga vidim kako igra, ali sigurno je dobar čim je došao dovde. Visok je i sigurno dobro servira. Probaću da pronađem neki meč, da pogledam o kakvom igraču se radi”, kratko je prokomentarisao narednog rivala.

Povezana vest:  ATP HOLANDIJA, Zimonjić i Lodra u četvrtfinalu turnira u Roterdamu

Kecmanović je pričao i o životu „u mehuru”, kako provodi vreme i kako podnosi uslove u kojima se igrači nalaze.

„Sigurno da je bezveze igrati ovako, igračima je dosta da su zatvoreni. Svima žele da se nešto promeni. Po ceo dan si u sobi i tako iz nedelje u nedelju je zaista puno. Trudim se da se družim, gledam filmove. Kad smo bili u Australiji, po nekoliko dana nismo izlazili. Trudim se da uvek nešto radim da vreme brže prođe”, rekao je srpski teniser.

Povezana vest:  DAVIS CUP HRVATSKA – SRBIJA, Važna pobeda u dublu za Orlove

O našim teniserima je rekao:

„Gledao sam Filipa juče i Daču i ostale naše. Viktor, Nikola… Dobro svi igraju, neki nisu imali sreće, uglavnom, imamo dosta dobrih igrača. Drago mi je da imamo turnir, da mladi imaju prilike da igraju”.

Osvrnuo se i na mladu nadu srpskog tenisa Hamada Međedovića:

„Nisam imao priliku da treniram sa njim, kao ni da ga gledam. Uspeo je da ostvari dve pobede ovde, dobro igra i ako bude dao sve od sebe, sigurno će imati dobru karijeru”.

Povezana vest:  Srđan Ðoković: Nemam snage da gledam Novakove mečeve

PHOTO: Milan Maričić/ATA Images