Svetski bestseler prodat u više od milion primeraka „365 dana“ poljske autorke Blanke Lipinske novi je erotski roman o kom priča ceo svet. Romansa u opasnom svetu mafije je priča koja je prevazišla „Pedeset nijansi – Sivu“ i po kojoj je snimljena Netflix senzacija i jedan od najgledanijih filmova u 2020. godini. Film se deset dana nalazio na prvoj poziciji po gledanosti u svetu, što je drugi po redu najbolji rezultat do sada.na ovoj platformi.

Laura Bjel i njen dečko su na predivnoj Siciliji. Drugog dana njihovog odmora iz snova, na svoj dvadeset deveti rođendan, Laura postaje žrtva otmice. Njen otmičar je zgodni mladi don Masimo Toričeli, glava poznate sicilijanske mafijaške porodice, odlučan da Laura mora biti njegova, po svaku cenu. On ima svoje razloge – kad je nedavno neko pokušao da ga ubije, Masimo je imao viziju lepe žene koja je izgledala identično kao Laura. Nakon tog incidenta zaklinje se sebi da će bez obzira na sve žena iz vizije biti njegova.

Povezana vest:  Kabare Emigranti 8. juna premijerno na sceni Kult

Masimo će Lauru držati u zarobljeništvu na svom imanju 365 dana u nameri da osvoji njeno srce. Ako se ne zaljubi u njega za godinu dana, pustiće je. Ali ako u ma kom trenutku bude pokušala da pobegne, on će je pronaći i ubiće joj celu porodicu.

Lauru će očarati ovaj zgodni, moćni kidnaper. Ali kako njihov nestabilan, rizičan odnos počne da se razvija, tako će sile van njene kontrole zapretiti da ih rastave.

Povezana vest:  Kareras i Domingo razmatraju formiranje tria sa sopranom

Blanka Lipinska je jedna od najpopularnijih spisateljica i najuticajnijih žena u Poljskoj. Razočarana činjenicom da se o seksu ne govori otvoreno, prihvatila se zadatka da započne diskusiju o različitim aspektima ljubavi. Često kaže da je razgovor o seksu jednostavan poput spremanja večere.

Sa preko milion i po prodatih primeraka bestseler trilogije u Poljskoj, Blanka je 2019. godine uvrštena među najplaćenije pisce prema časopisu Wprost. Naredne godine isti časopis ju je uvrstio među najuticajnije žene u Poljskoj, a prema podacima Poljske nacionalne biblioteke nalazi se među 10 najčitanijih pisaca u Poljskoj.

Povezana vest:  OTVARANJE NOVE SCENE MALOG POZORIŠTA “DUŠKO RADOVIĆ”

Roman „365 dana“ možete pronaći od srede 21. aprila u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.