Tužan i razočaran je bio Laslo Đere posle poraza na prvom ATP turniru koji je igrao u Beogradu.

„Jako se loše osećam, razočaran sam izdanjem ovde. Nešto se desilo u glavi pred meč, osećao sam pritisak bez potrebe, strah. Rezultatski sam dobro otvorio meč, ali iskreno mislim da je on više bio zaslužan za to nego ja, imao je puno grešaka, kad je prestao da greši nisam bio u stanju da ubacim četiri loptice u teren. Možda je neki strah od poraza, a to mi se inače ne dešava. Moguće da je i od silne želje da napravim dobar rezultat na domaćem terenu i podsvesni pritisak zbog toga, nisam bio fokusiran na igru. Nisam navikao da igram u Beogradu. Treba da naučim da izađem na kraj sa ovakvim situacijama“.

Povezana vest:  WIMBLDON 2012, Ðoković: Federer je bio bolji, zasluženo je u finalu

Đere već ima planove posle Beograda.

„Ići ću u Madrid da igram kvalifikacije, da se pripremim najbolje moguće do tada. Imam skoro dve nedelje i trudiću se da što pre zaboravim današnji meč i da nastavim dalje“.

O mogućnosti da zaigra na drugom ATP turniru u Beogradu kratko je rekao:

„Imao sam raspored u glavi kako ću se pripremati za Roland Garros. Trebalo bi da vidim kako ću igrati narednih nedelja, kako će se osećati fizički, jer ću vezati tri turnira, Beograd bi bio četvrti. Naravno, voleo bih da igram, ali videću“.

Povezana vest:  VIMBLDON, Danas na terenu Đoković i Zimonjić

PHOTO: Srđan Stevanović/Starsportphoto