Ruski teniser Aslan Karatsev posle pobede nad Novakom Đokovićem je izjavio da mu je to najbitnija pobeda do sada u karijeri.

„Zadovoljan sam svojom igrom, ovo mi je definitivno najbitnija pobeda u karijeri. Sa ovakvim igračima morate da igrate agresivno. Sve vam vraća, dobro se kreće. Pokušavao sam da budem fokusiran čim sam stupio na teren. Dao sam 200 odsto sebe na ovom meču, igrao je dobro, ne daje vam besplatne poene. Tera vas da igrate, morate da budete usredsređeni sve vreme”, istakao je Karatsev i samouvereno dodao da je na teren kročio sa glavnim ciljem da savlada Novaka.

Povezana vest:  Vilijams druga finalistkinja Vimbldona

Njih dvojica su igrali i na Australijan Openu u polufinalu ranije ove godine, kada je Novak pobedio 3-0.

„Ovaj meč i meč iz Melburna ne mogu da se porede. Mislim da je tada imao jednu grešku u dva seta, izgledalo je kao da sam igrao protiv zida. On je tada pobedio Medvedeva u finalu, mislim da to ne može da se poredi. Ovde je drugačija podloga”, pojasnio je Rus.

Povezana vest:  Ivanović u drugom kolu Rima

Glavni cilj mu je da uđe u Top 20, a u nedelju ga očekuje borba za trofej na Serbia Openu.

„Pokušaću da se oporavim, ovde ima dobar ATP fizioterapeut, a odmoriću i u hotelu. Ipak, nema puno vremena za odmor, ali svi polufinalisti imaju iste uslove”.

PHOTO: ATA Images