Najbolji teniser sveta Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Serbia Opena pošto ga je u teniskom spektaklu savladao Rus Aslan Karatsev sa 2-1 (7:5, 4:6, 6:4) posle tri sata i 25 minuta velike borbe.

„Čestitam Karatsevu, odigrao je hrabro. Svaka mu čast, zaslužio je pobedu. Blo je uspona i padova u mojoj igri, imao sam i zdravstvenih problema poslednja dva dana, ali to ne umanjuje njegove zasluge. Verovatno se neću sećati svih antologijskih poena sa ovog meča jer sam izgubio. Nisam zadovoljan kako sam igrao, ali jesam borbom. Bio sam blizu, ali on je svaki put odigrao fenomenalno i hrabro i isplatilo mu se”, rekao je Novak odmah po završetku meča.

Povezana vest:  JU ES OPEN 2011, Đoković: Morao sam da rizikujem i razmišljam pozitivno

Meč na Dorćolu je posmatrao i njegov sin Stefan i emotivno reagovao na svaki poen.

„Video sam da me je gledao, naravno. To mi je i davalo energiju i motivaciju. Ovo je verovatno prvi put da je odgledao ceo meč, ali nažalost nisam uspeo da pobedim. I ćerka je bila tu, kao i roditelji i braća, ali završnica sa moje strane nije bila idealna”.

Đoković je potom analizirao meč:

„U nekim trenucima mi je nedostajala i sreća. Verovatno kada bih analizirao ceo meč, sve bi se svelo na jedan ili dva udarca na ovom visokom nivou. To je sport, nekad sreća bude na vašoj strani, nekad ne. Ponavljam, Karatsev je odigrao hrabro kad je trebalo. Roland Garros mi je krajnji cilj na ovoj podlozi i nadam se da ću odigrati najbolje kad bude najbitnije. Želeo bih da nastupim u Beogradu i na narednom turniru koji se igra u maju, ali nisam siguran još da li ću igrati, potrudiću se”.

Povezana vest:  Duval ima Hodžkinovu bolest

Novak je iskoristio tek pet od čak 28 šansi za brejk.

„On je igrao brzo, onako kako zna. l ja sam dobro počeo, ali došlo je do pada koncentracije i fizičke spreme iz zdravstvenih razloga. To je neubičajeno za mene, uglavnom sam potpuno spreman, a u trećem setu sam imao vrtoglavicu. Igrao je precizno, odvažno i hrabro kad je trebalo. Ne mogu da planiram unapred na kojim turnirima ću igrati, mislim samo na gren slem turnire, videćemo kako će biti”.

Povezana vest:  Azarenka se povukla sa Vimbldona

Rolan Garos je cilj.

„Nikad ne voliš da izgubiš kod kuće, ne osećam se dobro, bolno je. Istovremeno još jednom čestitam Karatsevu. S moje strane, igrao sam na niskom nivou. Borio sam se, ali je u trećem setu bio bolji igrač u odlučujućim momentima. Roland Garros mi je glavni fokus, treba da igram bolje ako mislim nešto da uradim. Preda mnom je mnogo rada. Razočaravajući kraj sedmice za mene na turniru kod kuće. Ali ipak, bila je dobra nedelja i uspešan turnir. Nadam se da ću za 4-5 nedelja opet igrati u BG, ali Rolan Garos je glavni cilj”.

PHOTO: ATA Images