AO DAN 4: Tri meča u singlu i tri u dublu za Srbe

 

b_ivanovic_19_01Četvrtog dana takmičenja na Otvorenom prvenstvu Australije Srbija će imati tri predstavnika u singlu i još toliko u dublu. Prvi će na teren, u 11 časova po lokalnom, a jedan u noći između srede i četvrtka po srednjoevropskom vremenu, Novak Đoković i Ana Ivanović.

Đoković će sa 58. teniserom sveta Markom Kjudinelijem igrati prvi meč na „Rod Lejver“ areni, dok će se Ivanovićeva u istom terminu, ali na terenu „Margaret Kort“, sastati sa Argentinkom Hiselom Dulko, koja zauzima 36. mesto na WTA rang listi. Treći meč na „Margaret Kort“ areni igraće Janko Tipsarević, koji će za protivnika imati 18. nosioca Tomija Hasa iz Nemačke.

Povezana vest:  Počeo Serbia Open 2021

Jelena Janković će nastupiti u dublu, kao i Viktor Troicki i Dušan Vemich.

Jankovićeva će sa Amerikankom Šenaj Peri, koju je u singlu eliminisala upravo Ana Ivanović, igrati protiv Slovakinje Dominike Cibulkove i Holanđanke Mihaele Krajiček.

Taj meč biće treći na terenu broj 18 na koji će potom izaći i Troicki i to u nadi da Đoković neće previše namučiti njegovog partnera Kjudinelija. Troicki i Kjudineli će igrati protiv Rusa Igora Kunjicina i Dudija Selu iz Izraela.

Povezana vest:  Boris Beker stručni komentator na Eurosportu

Vemić i Hrvat Ivo Karlović odmeriće snage sa devetim nosiocima u muškom dublu Krištoferom Kasom iz Nemačke i Belgijancem Dikom Normanom. Taj duel biće treći na 21. terenu.