Rukomet EP, Grupa B

Orlovi sutra napadaju Dansku, potajna želja pobeda

 

zarko_sesum_rep_rukometPosle meča sa Islandom na startu evropskog prvenstva u rukometu I nerešenog rezultata sa Islandom Orlovi se nalaze na deobi druge i treće pozicije u Grupi B. Danska je deklasirala domaćina, tim Austrije. Sutra, posle dana odmora za tim Seada Hasanefendića pretsotiji teška utakmica sa Danskom.

Žarko Šešum se ne obazire puno na sledećeg protivnika ali naglašava das u vrhunska ekipa.

– Nismo puno gledli selekciju Danske. U utorak smo pogledali samo desetak minuta protiv selekcije Austrije. Danska je jedna vrhunska ekipa, jako su nezgodni i igraju jako brzo. Imamo naravno šanse da pobedimo  i tako ćemo se spremati i ući u duel. Verujem da ćemo igrati bolje nego protiv Islanda. U četvrtak je već novi dan, novi duel sa evropskim prvacaima, Dancima. Ostaje malo vremena da se dobro pripremimo i da probamo da pobedimo, jer verujem da smo spremni za to. Ako budemo uspeli da odigramo odbranu onako kako znamo, čvrsto, muški, mislim da to može da bude velika prednost za nas. Utakmica u Hrvatskoj ni sa naše ni sa njihove strane ne može da se ponovi. To je bila luda utakmica, gde je u jednom delu meča nama je sve ulazilo, a njima nije. Misim da iz tog duela možemo dosta da primenimo u četvrtak, što će nam

doneti dobro. Brza igra i naša odbrana može nam pomoći da postignemo toliko željeni

trijumf i veliku pobedu – rekao je Šešum.

Povezana vest:  „MEČ SEZONE" U KRAGUJEVCU – KO ĆE DO TITULE?

Uroš Vilovski naglašava da angažovanje, kao u meču sa Islandom može da pokaže rezultat protiv stamenih Danaca.

– Gledali smo u utorak uživo meč Austrija – Danska. Celo prvo poluvreme i dobar deo drugog. Austrijanci su se dobro držali protiv evropskih prvaka. Mislim da bi trebali da izvučemo pouke iz utakmice sa Islandom i sve što nije bilo kako treba, da popravimo u drugom meču na EP. Za nijansu treba popraviti odbranu, a mnogo više napad. Ostaje nam malo vremena, ali uz angažovanje koje je bilo u meču sa Islandom možemo da napravimo dobar rezultat. Naravno da nam je svima u glavama duel u Hrvatskoj i mislim da ta utamica može da se desi i u četvrtak. Znamo kvalitete Hvida, Kristijansena, Morgensena… Atmosfera u ekipi je veoma dobra, samo da popravimo igru u napadu i svećce biti kako treba.

sead_ahasanefendic_ruk_selektorSelektor Srbije Sead Hasanefendić prvo se osvrno na meč sa Islandom.

– Početak utakmice sa Islandom nije izgledao najbolje. Posle, kako je meč odmicao, sve je bilo bolje i bolje. Imali smo veliku pomoć golmana Darka Stanića, ali evo gledamo kako da odbranu napravimo što bolje za meč sa Dancima. Moram da kažem da smo igrali protiv jakog protivnika, olimpijskog viceprvaka, koji igra jako dobro prema napred. Našu igru smo bazirali na odbrani, ali kada protivnik igra jako brzo i treba mu malo vremena da dođe u napad, morao sam nešto da menjam. Tako sam od prvobitne izmene dva igrača – odbrana – napad, morao da menjam samo jednog. Napravio sam sada strategiju da menjam samo jednog igrača. Ključ malo lošije igre u meču sa Islanđanima leži što smo igrali sporije, što smo neke duele jedan – na jedan gubili. Imali smo neke akcije, ali niko nije išao ka golu da zapreti. Vrlo rano sam morao da krenem da menjam, Nenadića sam zamenio Markovićem. Zamenio sam i uveo Vučkovića, pa desnog beka Stankovića. Ulaskom ta tri igrača i konstantno dobrim Stanićem, dobili smo brzinu igru, zabijali golove. Stanković je jako dobro igrao – rekao je Hasanefendić.

Povezana vest:  Kvalifikacije za LŠ: Zaječarke pobedile KIF Vejen!

Na pitanje novinara da je Momir Ilić potpuno bio odsečen i nije pružio igru koju očekujemo, selektor je rekao:

– Ilić je jedan igrač velike vrednosti i iskustva. On treba da bude igrač kada ne može da zabija golove, mora da priprema drugima golove. Sigurno da je želeo da na prvoj utakmici sve bude dobro. Ali, ponavljam mi smo igrali sporo jako. Ipak, smo uspeli da sa velikom borbom i zalaganjem da dođemo do nerešenog rezultata.

Da li ekipa izgleda umorno na terenu, bilo je jedno od pitanja Hasanefendiću?

– Imate pravo. Tu su bitne dve stvari. Jedna je da ja pokušavam da ih osvežim na treningu kroz razne igrice, a druga je što smo mi u fazi formiranja nove ekipe, sa Nenadićem, Stankovićem, Vučkovićem… Treba nam mnogo vremena da sve posložimo. Ne zaboravite da mi igramo protiv viceprvaka OI, da u četvrtak igramo protvi prvaka Evrope. Mi smo prvi put na EP, da imamo novu ekipu… Normalno je da se i kroz putovanja akumulirao umor. Nije to sve lako uklopiti. Naš je cilj da igrače osvežimo, ali da i ukomponujemo ekipu na najbolji način. Kako se utakmica sa

Povezana vest:  Rukometaši Srbije pobedili Poljsku na startu kvalifikacija

Islandom bližila kraju mi smo dominirali i da je kojim slučajem potrajala još koji minut, mi smo mogli i da pobedimo.To je jedna pozitivna strana, da ekipa nije razbijena, da kada protivnik dominira ne gubimo glavu. To je odlika da imamo veliki moral, to je veliki plus za nas.

O meču sa Danskom prvi strateg je, na kraju bio jasan.

– Danska je prvak Evrope. Ja mislim da oni nisu bolji od Islanda. Ako mi popravimo neke stvari što se dogovaramo, mi imamo šansu da pobedimo. To je dobra ekipa sa Jansenom, Kristijansenom, Egerom… To je tim čiji igrači nastupaju u velikim timovima – Barseloni, Felnzburgu… Međutim, mislim da ne igraju ništa bolje nego Island, čak je Island po meni malo neugodniji, imaju nešto specifičnije. Mi možemo ako ponovimo igru iz drugog poluvremena i držimo nivo igre svih 60 minuta imamo veliku šansu za trijumf. Ja u to čvrsto verujem da možemo da dobijemo. Stvar je da su oni aktuelni prvaci Evrope. Biće to jako teška utakmica, ali Bože moj – rekao je Hasanefendić.