djokovic_AO_2011_17_01AO 2011

Petoro srpskih tenisera sutra na terenima u Melburnu

 

Trećeg dana takmičenja na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu sutra će srpski teniseri igrati tri meča drugog kola u singlu i dva meča prvog kola u dublu. Prvi će na teren Janko Tipsarević koji igra protiv devetog nosioca Španca Fernanda Verdaska. To će biti njihov četvrti međusobni duel, a srpski teniser do sada je ostvario dve pobede.

Povezana vest:  Đoković: U finalu mogu još bolje

Meč je drugi na programu Hajsens arene, na kojoj prvi meč između Karoline Voznijacki iz Danske i Amerikanke Vanije King počinje u jedan sat posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Poslednji meč na tom terenu igraju treći teniser sa ATP liste Novak Đoković i 81. igrač sveta Ivan Dodig iz Hrvatske. Oni su do sada igrali samo jednom, 2008. godine u Marseju, kada je srpski teniser pobedio sa 6:1 i 6:4.

Povezana vest:  VIMBLDON 2011, Đoković preko Bagdatisa do osmine finala

Viktor Troicki, 27. teniser sveta, meč drugog kola igra protiv Francuza Nikolasa Maija, 132. igrača na ATP listi. To će biti njihov prvi međusobni duel i treći je na programu terena broj 18.

Meč prvog kola dublova Bojana Jovanovski i Amerikanka Barbara Lapčenko igraće protiv japansko-kineskog dubla Kimiko Date-Krum i Šuaj Čang. Duel je drugi na programu terena broj 19.

Povezana vest:  ATP UMAG, Dolgopolov u finalu bolji od Čilića

Posle tog meča počeće duel prvog kola između osmih nosilaca Nenada Zimonjića i Francuza Majkla Ljodre protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona i Rumuna Viktora Haneskua.

Sutra igraju još i Belgijanka Žistin Enen i Elena Baltača iz Velike Britanije, drugi nosilac Švajcarac Rodžer Federer protiv Francuza Žila Simona, kao i Endi Rodik iz SAD i Rus Igor Kunicin.