australian-open_logoPolicija izbacila 47 osoba s Australian Opena u ponedeljak

 

Uoči meča između Novaka Đokovića i Ivana Dodiga u 2. kolu Australian Opena, policija je u Melbourneu odbila da komentariše da li će preduzeti posebne mere obezbeđenja.

-Svaki teniski meč na Australian Openu je predmet procene rizika od strane policije. Bez obzira ko ste i odakle dolazite, ukoliko se ponašate neprimereno, policija će vas procesuirati – objavio je direktor policije Rod Vilson.

Povezana vest:  VIMBLDON 2011, Kvitova: Bila sam nervozna, a sad sam ostala bez teksta

Australian Open je proteklih godina imao dosta organizacionih problema s nediscipliniranim navijačima s prostora bivše Jugoslavije. Pre četiri su se godine fizički počeli obračunavati srpski i hrvatski navijači na terenu ispred Rod Laver Arene, dok su pre dvije godine na tribinama glavnog stadiona divljali srpski odnosno bosansko-hercegovački navijači prateći meč Amera Delića i Novaka Đokovića.

Povezana vest:  ATP I WTA US OPEN 2010, Rezultati sedmog dana (7. septembar)

Prošle godine je grupa hrvatskih navijača izbačena zbog nereda koji su pravili tokom dvoboja između Ive Karlovića i Radeka Štepaneka.

Podsećamo, Novak Đoković je apelovao na navijače da ne prave nove nerede.

-Nadam se da će sve proći u redu. Mi smo svi jako dobri prijatelji izvan terena, svi srpski i hrvatski teniseri. Naše države su imale problema u prošlosti, ali mi s time nemamo veze. Mi smo samo sportisti i, ponavljam, dobri prijatelji. Zato se nadam da na tribinama neće biti incidenata – podvukao je Đoković.

Povezana vest:  Đokovic poražen od Mareja u polufinalu olimpijskog turnira

Prvog dana Australian Opena policija je izbacila 47 osoba, uglavnom zbog nestašnog ponašanja.

Očekuje se da će celi turnir, ove i sledeće sedmice, pratiti više od 600.000 gledalaca