henin_19_01AO 2011

Pobede Voznijacki, Enan i Azarenke

 

Prva teniserka sveta Dankinja Karolina Voznijacki plasirala se u treće kolo Otvorenog prvenstva

Australije u Melburnu pošto je danas pobedila Amerikanku Vaniju King sa 2:0 u setovima (6:1, 6:0).

Voznijacki je ubedljivo došla do pobede u meču koji je trajao 58 minuta. Ona je iz osam pokušaja šest puta oduzela servis protivnici, dok 88. teniserka sveta nije uspela da iskoristi dve brejk lopte.

Povezana vest:  Petoro srpskih tenisera u ponedeljak igraju u Melburnu

Prva teniserka sveta će u trećem kolu igrati protiv 29. Nosioca Dominike Cibulkove iz Slovačke, koja je pobedila Italijanku Albertu Brijanti sa 6:1, 4:6, 6:2.

Plasman u treće kolo obezbedila je i 11. nosilac Belgijanka Žistin Enan pobedom nad Britankom Elenom Baltačom od 6:1, 6:3.

Sedmostruka grend slem šampionka će u trećem kolu igrati protiv 23. nosioca Ruskinje Svetlane Kuznjecove, koja je bila bolja od Holanđanke Aranče Rus sa 6:1, 6:4.

Povezana vest:  Monfis odustao od nastupa u Parizu

-Imam mnogo lepih uspomena iz Melburna. Mučila sam se sa povredama poslednjih meseci i sjajno je što sam ponovo u Australiji“, rekla je Enan, pobednica Australijan opena iz 2004. godine i finalistkinja iz 2006. i prošle godine.

Beloruskinja Viktorija Azarenka plasirala se u treće kolo pobedom nad Čehinjom Andreom Hlavackovom od 6:4, 6:4. Osmi nosilac će igrati protiv Šanel Šipers iz Južne Afrike, koja je bila bolja od Ruskinje Regine Kulkove sa 6:4, 4:6, 7:5.

Povezana vest:  WTA KATAR OPEN 2011, Bojanovski nastavlja pobednički niz