date-krumm_18_01AO 2011

Kimiko Date-Krum želi da igra tenis i sledeće godine

 

Najstarija teniserka u žrebu Otvorenog prvenstva Australije Kimiko Date-Krum rekla je danas da ne namerava da se povuče, pošto želi da igra i u 2012. godini. Kimiko Date-Krum, koja će u septembru napuniti 41 godinu, rekla je da želi da igra i sledeće godine, ali samo ako se njen suprug složi.

Bivša četvrta teniserka sveta rekla je da nema nameru da se povuče, posle poraza u prvom kolu Australijan opena od Agnješke Radvanske sa 4:6, 6:4, 5:7.

Povezana vest:  Đoković preko Kokinakisa u osmini finala Rolan Garosa

-Ne, ne, ne! Nema šanse da se povučem. Ako moj plasman na rang listi bude dobar da učestvujem na grend slem turnirima, takmičiću se i sledeće godine. Ali, prvo moram da razgovaram sa suprugom. Prošle godine smo bili zajedno ukupno mesec dana – rekla je Kimiko Date-Krum.

Ona se vratila takmičenjima 2008. godine, posle 12-godišnje pauze. Prošle godine, posle Azijskih igara izjavila je da će ove godine završiti karijeru.

Povezana vest:  Bračijali i Starače suspendovani na 40 dana

-Sećam se da sam rekla da nisam robot, ali tada sam bila premorena. Zavisi od toga šta moj suprug misli – rekla je 56. teniserka sveta, koja je udata za nemačkog vozača Majkla Kruma, koji se takmiči u GT1 Svetskom šampionatu.

-On je u Monaku i retko se viđamo. Razgovaramo svaki dan i gledamo se preko Skajpa, ali teško je održavati brak na daljinu – rekla je ona.

Povezana vest:  AO 2014, Bojana Jovanovski u drugom kolu Australijan opena

Date Krum je rekla da ne namerava da se bavi trenerskim poslom.

-Nisam dobra u podučavanju. Kada bih imala više vremena posvetila bih se kuvanju, ali sada jednostavno za to nemam vremena – rekla je Kimiko Date-Krum.