Ana Ivanović ponovo razočarana
 
Ivanovic_Australien_Open1Srpska teniserka Ana Ivanović završila je danas učešće na Otvorenom prvenstvu Australije, pošto je neočekivano izgubila od 36. teniserke sveta Hisele Dulko iz Argentine sa 1:2 (7:6, 5:7, 4:6) u drugom kolu turnrira.
Ivanovićevoj je ovogodišnji rezultat na grend slemu u Melburnu najgori još od 2006. Prošle sezone stigla je do trećeg kola, dok je godinu dana ranije, 2008, igrala finale, ali je izgubila od Marije Šarapove.
-Teško je, boli – kazala je posle meča 22-godišnja Beograđanka, koja je pretrepela prvi poraz u tri dosadašnja susreta sa Hiselom Dulko.
Prvi set današnjeg duela osvojila je iako je njena protivnica imala vodjstvo od 4:1 uz dva brejka. Ivanovićeva se, ipak, izborila za taj-brejk, povela sa 4:0, potom gubila sa 4:5, ali na kraju stigla do seta prednosti.
Drugi set odlučen je u poslednjem 12. gemu, kada je Argentinka naravila jedini brejk i izjednačila na 1:1.
Poslednji gem meča takođe je osvojila Dulkova, ponovo na servis Ivanovićeve, i tako stigla do konačne pobede. Prethodno je Dulko vodila i sa 5:2, ali je Ivanovićeva uspela da zaostatak uz dva brejka smanji na 4:5 i stekne priliku da servira za izjednačenje.
Servis je, ipak, nije poslužio.
-Razočaravajuće je kada se vratiš u igru i onda napraviš dve duple servis greške i bukvalno joj pokloniš tri meč lopte… Servis me je definitivno izdao – rekla je Ivanovićeva i objasnila da ima problema sa bacanjem lope pri servisu.
Nekada prva teniserka sveta prošle sezone je najbolje rezultate na grend slem turnirima beležila na Rolan Garosu i Vimbldonu, ali je i na ta dva turnira stigla samo do četvrtog kola. Na Otvorenom prvenstvu SAD izgubila je na samom startu.
Rezultati Ivanovićeve nisu bili bolji ni na ostalim turnirima. Šampionka Rolan Garosa iz 2008. godine prošle sezone nije osvojila nijednu titulu, što je za posledicu imalo pad na 21. mesto WTA rang liste.
-Moram da budem strpljiva. Potrebno je vreme. Osećam se bolje kada sam na terenu, igram mnogo bolje, osećam se kao stara ja. Ali… neki segmenti igre, oni na koje treba da se oslonim, jednostavno nekada nisu tu – ocenila je srpska teniserka koja je u duelu sa Dulkovom napravila 75 neiznudjenih grešaka.
-Na teren izađem bez očekivanja, samo da uživam. Krenem dobro, igram dobro, a onda počnem da razmišljam kako bih uvek mogla da igram tako. Onda postanem napeta i počnem da grešim… Moram toga da se rešim – dodala je Ana Ivanović.
Hisela Dulko će u narednom kolu igrati sa devetim nosiocem Verom Zvonarjovom iz Rusije, koja je ubedljivo pobedila Čehinju Ivetu Benešovu sa 2:0 (6:0, 6:3). 
Povezana vest:  US OPEN 2013, Azarenka zaustavila Anu u osmini finala US Opena