Đoković u trećem kolu
 
NOLE FINALE BASELSrpski reket broj jedan Novak Đoković plasirao se danas u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio 58. igrača sveta Marka Kjudinelija iz Švajcarske sa 3:1 (3:6, 6:1, 6:1, 6:3).
Đoković, šampion Otvorenog prvenstva Australije iz 2008. godine, u narednom kolu igraće sa Denisom Istominom iz Uzbekistana što će biti njihov prvi susret.
Istomin, 103. teniser sveta, u prvom kolu iznenadio je 32. nosioca u Melburnu Žeremija Šardija, a potom je eliminisao i Nemca Mihaela Berera sa 3:0 (7:5, 6:3, 6:4).
Đoković je morao da igra četiri seta, ukupno dva sata i 58 minuta, pošto ga je Kjudineli iznenadio u prvom setu.
-Početak je bio frustrirajući. Marko je bio stvarno agresivan, napadao me je kad god je mogao, a ja sam se automatski povukao i čekao njegove greške što je bio problem. U nastavku je bilo bolje, imao sam kontrolu – rekao je Đoković na konferenciji za novinare posle meča.
-Svi igraju tenis. Ne smeš nikoga da potceniš – dodao je treći nosilac na prvom grend slemu sezone.
Đoković će u nastavku turnira morati da popravi igru da bi ostvario zapažen rezultat. U duelu sa Kjudinelijem 22-godišnji Beogradjanin napravio je devet duplih servis grešaka. U igri još 52 greške.
-Očigledno je da moram bolje da igram, ali… dobro je što sam prošao ove uvodne runde takmičenja jer su u njima, posebno ovde u Melburnu, iznenađenja česta. Ti prvi mečevi su nezgodni, igraš sa teniserima koji nemaju šta da izgube. Oseća se taj mali pritisak – kazao je .
Prethodno učešće u Melburnu Đoković je završio u četvrtfinalu gde ga je zaustavio Endi Rodik. Ove sezone Đokovića mnogi i nisu svrstali među favorite za osvajanje titule, iako je i dalje treći na svetu.
-Prošle godine sam imao loše iskustvo, ali trudim se da uvek imam najviše ambicije, dakle da osvojim turnir. Svestan sam, ipak, kvaliteta rivala i toga da neki od njih imaju i veća očekivanja od mene. To je normalno. Zato se trudim da se ne opterećujem previše, nego da razmišljam samo o sledećem meču – izjavio je Đoković. 
Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković smanjio zaostatak za Nadalom