slobodan_zivojinovic (3)SKUPŠTINA TSS 2011

Slobodan Živojinović: Skupština legitimna, očekujem pobedu

 

Predsednik Teniskog saveza Srbije (TSS) Slobodan Živojinović rekao je danas da su svi komentari o navodnoj nelegitimnosti i nelegalnosti sutrašnje Izborne skupštine neosnovani. Živojinović je objasnio da je sednica Skupštine zakazana u skladu sa odredbama Statuta, a „njenu legitimnost će dokazati prisustvo velikog broja delegata klubova“.

Protiv ponovnog izbora Živojinovića je grupa ljudi koju predvodi otac naboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića – Srđan.

-Interesantno, ona još nije ni održana, a već je nelegitimna? A još tužnije od svega je da do dana današnjeg ne postoji kandidat kojeg žele da mi suprotstave. Zar toliko vređaju inteligenciju, kako predstavnika klubova koji glasaju, tako i celokupne teniske i sportske javnosti. Zar očekuju da je dovoljno da na samoj Skupštini predlože nekog, a delegati brže bolje dignu ruke – navodi se u Živojinovićevom saopštenju.

Povezana vest:  WTA ČARLSTON, Serena Vilijams protiv Samante Stosur u polufinalu

Prvi čovek TSS podsetio je da u prethodnih mesec dana nije želeo da odgovora na napade druge strane, već je želeo da vodi pozitivnu kampanju i da teniskim klubovima i igračima predstavi svoj program.

-Kada su konačno shvatili svi ti dobronamernici našeg tenisa da i dalje uživam mnogo veće poštovanje u klubovima širom zemlje nego što oni mogu i da zamisle, a još manje da ga zasluze, i da imam unapred zajedno sa svojim programom mnogo više glasova nego što je potrebno i za prostu većinu, krenuli su komentari da Skupština nije legitimna – naveo je Živojinović.

Povezana vest:  Jovana Jakšić završila takmičenje u Montereju

On je otkrio da bi u slučaju pobede na Skupštini u Upravni odbor TSS trebalo da uđu biznismeni Slobodan Vučićević (N.C.A Investment), Slobodan Petrović (Salford), Slavko Carić (ERSTE Banka), Đorđo Antelj (GEMAX), Dragan Lazarević (EKI Investment), Branislav Stojaković (Eurosalon), Srđan Muškatirović i Vladimir Mrvić (Kapital Konsalting).

Predsednik UO ako pobedi Živojinović trebalo bi da bude još jedan biznismen, Toplica Spasojević.

Povezana vest:  Ana Ivanović peta najbolje plaćena sportistkinja sveta

-Do danas, moju kandidaturu su potpisom i pečatom podržala 72 kluba i dva regionalna saveza, koji raspolažu sa ukupno 399 glasova, što predstavlja apsolutnu većinu od ukupnog broja glasova u Skupštini. Kvalitet mog programa i ideje razvoja tenisa u naredne četiri godine, prepoznali su i visoki poslovni krugovi u Srbiji, čije će učešće u radu TSS biti od nemerljivog značaja – zaključuje se u saopštenju.

Skupština TSS održaće se sutra od 16 sati u Geneks impuls hali na Novom Beogradu.