srdjan_djokovic_izbori_tss_2011 (5)SKUPŠTINA TSS 2011

Skupština TSS još zaseda, kraj se ne nazire, pljušte optužbe

 

Skupština Teniskog saveza Srbije (TSS) ni posle sedam sati rada nije završila sednicu na kojoj bira novo rukovodstvo. Zvanični početak je kasnio tri sata, koliko je delegatima trebalo da utvrde kvorum. Razlog su bile brojne opstrukcije, grupe delegata koja se zalaže za promenu rukovodstva Saveza, a koji su osporili legitimitet same sednice, zbog navodnih nepravilnosti.

Povezana vest:  Jovanovski ispala u trećem kolu Vimbldona

Skupština je do sada usvojila izvestaj o radu Saveza od 2006. Do danas, na koji su nezadovoljni delegati izneli brojne primedbe.

Najviše bure izazvalo je obraćanje oca najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića – Srđana, koji je istakao da sadašnje rukovodstvo „nema pojma o tenisu“ i „ne sme da se kiti uspesima najboljih srpskih takmičara“, a većinu delegata nazvao je „poslušnicima“ i „glasačkom mašinom“.

Povezana vest:  Troicki: Sanjam medalju u Londonu

Đoković je predsednika TSS Slobodana Živojinovića otužio da na turnirima navija protiv Novaka, a da celu njegovu porodicu ogovara. Predsedniku Skupštine TŠ Đorđu Antelju zamerio je što je Novaka Đokovića pre 10 godina „izbacio na ulicu iz teniskog kluba Gemaks“.

Antelj je Đokoviću odgovorio rekavši da je to tačno, ali da je razlog tome što mu Srđan Đoković za dve godine koliko je njegov sin trenirao u Gemaksu nije uplatio ni dinar. Skupština trenutno raspravlja o izveštaju Nadzornog odbora.

Povezana vest:  ATP LISTA,Krajinović napredovao 22 mesta

PHOTO: ataimages.rs