vukovic_veselin_srb_rus (1)SP ŠVEDSKA 2011

Vuković: Drago mi je što smo pobedili Argentinu

 

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je danas u Lundu da mu je drago što je njegova ekipa pobedila Argentinu, koja se „pokazala kao ozbiljan protivnik“. Srbija je pobedila Argentinu sa 26:25 (15:13), u poslednjem meču u Grupi 2 i u četvrtak u 20.30 u Kristijanstadu igraće sa Norveškom za deveto mesto na Svetskom prvenstvu.

-Mučili smo se, ali smo pobedili. Drago mi je zbog trijumfa, jer su Argentinci pokazali da su vrlo ozbiljna ekipa. Dobili su Švedsku, a od Poljske su poraženi sa golom razlike. Shvatili smo na početku da smo bolji. Javili su se opet oni strahovi iz prošlosti, ali mislim da smo konacno počeli da ih prevazilazimo – rekao je Vuković.

Povezana vest:  Bošković: Biće lakše nego sa Japanom

On je čestitao Argentincima na dobroj utakmici, a svojim igračima na dobroj igri u odbrani. Selektor Argentine Eduardo Galjardo ocenio je da je njegova ekipa odigrala dobro u odbrani, ali da nije pronašla način da pobedi. Rukometaš Srbije Momir Ilić naglasio je da je utakmica sa Argentinom bila teška.

-Na kraju smo uspeli da u završnici osvojimo dva boda. Mogu biti zadovoljan sa nekim stvarnima, ali nam je nedostajao pristup od samog starta. Moramo od početka to da steknemo, da idemo u svaki meč da pobedimo i spremamo se za Evropsko prvenstvo, koje će brzo doći – rekao je Ilić.

Povezana vest:  Đorđević se vratio u Partizan

Prema njegovim rečima, u poslednjoj utakmici na šampionatu ekipa treba da pruži maksimum i da se pobedom oprosti od ovog takmičenja. Reprezentativac Srbije Ivan Stanković smatra da je najvažnije što je njegova ekipa pobedila.

-Bilo je vrlo teško na nekoliko utakmica kada smo odigrali dobro, ali izgubili. Danas nismo igrali sjajno, a trijumfovali smo. Najvažniji je rezultat. Bilo je važno dobiti utakmicu i stvoriti samopouzdanje – rekao je Stanković.

Povezana vest:  Žarko Šešum: Nadam se najboljem na EP u Austriji