Takmičenje na poslednjem grend slem turniru u sezoni Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku počinje u ponedeljak, a prvog dana će na teren, izmedju ostalih i šestoro srpskih tenisera.

Prvi će na teren Dušan Lajović, koji će u prvom kolu od 17 časova na terenu broj 13 igrati protiv Francuza Benoe Pera.

Na tom terenu treći meč igraće Olga Danilović protiv domaće teniserke Ališe Parks.

Povezana vest:  Voznjacki: Niko ne želi da igra protiv sestara Vilijams

Ivana Jorović na početku poslednjeg grend slema u sezoni igra protiv Kolumbijke Marije Osorio Sorano, treći meč na terenu broj šest, na kome takmičenje počinje od 17 časova.

Posle tog duela počeće meč Miomira Kecmanovića i Francuza Artura Rinderkneša.

Filip Krajinović u prvom kolu igra protiv Argentinca Gvida Pelje, a taj duel je četvrti po rasporedu na terenu broj četiri, na kome takmičenje počinje od 17 časova.

Povezana vest:  SERBIA OPEN 2010, Troicki za samo 40 minuta do četvrtfinala

Nina Stojanović u prvom kolu igra protiv drugog nosioca Beloruskinje Arine Sabalenke. Taj meč je prvi po rasporedu večernjeg programa koji počinje u 1 čas posle ponoći po srednjeevropskom vremenu.

Prvog dana takmičenja na teren će branilac titule Naomi Osaka iz Japana, protiv Čehinje Marije Buzukove, kao i Britanac Endi Marej, koji igra protiv Grka Stefanosa Cicipasa.

Povezana vest:  Del Potro zaključio sezonu za zaborav

Drugi nosilac Rus Danil Medvedev igraće protiv Francuza Rišara Gaskea, dok će Australijanac Nik Kirjos igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta.