Rukovodstvo Formule 1 saopštilo je danas da će se ove sezone voziti 22 umesto 23 trke, posle problema u organizaciji zbog pandemije korona virusa.

Ove sezone trebalo je da se voze 23 trke, a nakon što je otkazana trka u Japanu ostao je upražnjen termin 21. novembar. Britanski mediji preneli su da bi tog datuma mogla da se vozi trka za Veliku nagradu Katara, ali to rukovodstvo takmičenja tek treba da potvrdi.

Povezana vest:  Formula 1: Nova trka u Americi 2013?

Trka za Veliku nagradu Turske pomerena je sa 3. na 10. oktobar, na termin kada je trebalo da se vozi u Japanu. Posle toga najbolji vozači sveta takmičiće se u Ostinu, 24. oktobra, u trci za Veliku nagradu SAD.

Za po nedelju dana promenjeni su termini trka u Meksiku (7. novembar) i Brazilu (14. novembar).

Povezana vest:  Alonso ne želi da priča o mogućem odlasku iz Ferarija

Trka u Japanu otkazana je zbog porasta broja zaraženih korona virusom, a pre toga otkazane su trke u Australiji, Kini, Kanadi i Singapuru.

„Pandemija je tu i predstavlja izazove, ali dokazali smo da možemo da se prilagodimo i uverni smo da možemo da izvedemo sezonu sa rekordne 22 trke ove godine, uprkos pandemiji. Zahvalan sam promoterima u Brazilu, Meksiku i Turskoj na strpljenju i fleksibilnosti“, rekao je direktor Formule 1 Stefano Domenikali, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Povezana vest:  FORMULA 1 VN BAHREINA, Trka u Bahreinu bezbedna

Ove nedelje vozi se trka za Veliku nagradu Belgije. Posle toga na programu su trke u Holandiji (5. septembar), Italiji (12. septembar) i Rusiji (26. septembar).

Poslednje dve trke u sezoni na programu su 5. decembra u Džedi i Abu Dabiju 12. decembra.