belgija_kznFED KUP 2011

Selektor Kanade Bruno očekuje težak meč protiv Srbije

 

Selektor ženske teniske reprezentacije Kanade Silvan Bruno rekao je danas da očekuje neizvesne mečeve u duelu sa Srbijom, u prvom kolu druge grupe Svetske grupe Fed kupa, koji se igra za vikend u Novom Sadu. Bruno je na konferenciji za novinare u Novom Sadu rekao da i pored činjenice da najbolje rangirane srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović neće igrati, očekuje veoma teške mečeve.

Povezana vest:  Monfis rival Đokoviću u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije

-Činjenica je da Ana Ivanović i Jelena Janković nisu tu, ali smatram da Srbija i bez njih ima dobre, mlade teniserke koje dolaze. Zbog toga očekujem teške, zanimljive i neizvesne mečeve – rekao je on.

Na pitanje koje teniserke će igrati protiv Srbije, Bruno je rekao da će iskoristiti vreme do petka, kada će saopštiti tim i dodao da su sve reprezentativke zdrave. Selektor Kanade je istakao da je podloga u dvorani Spens sporija od one na kojima njegove teniserke treniraju u nacionalnom trening centru u Kanadi, ali da je bez obzira na to, podloga u dobrom stanju.

Povezana vest:  ATP MADRID, Vavrinka stigao do finala

Najbolje rangirana kanadska teniserka, 84. na WTA listi Rebeka Marino rekla je da očekuje teške mečeve i da odsustvo dve najbolje srpske teniserke ne znači ništa za konačan ishod meča.

-Nadam se da će mečevi biti zanimljivi i da će se publika tokom dva dana dobro zabaviti – rekla je Marino.

U sastavu Kanade su još Aleksandra Voznijak, 138. teniserka sveta, Šetom Fišmen, 230. na WTA listi i Mari-Iv Pelitije, 536. teniserka. U timu Dejana Vraneša su Bojana Jovanovski (54), Aleksandra Krunić (281), Ana Jovanović (322) i Tamara Čurović (621). Duel Srbije i Kanade igra se 5. i 6. februara u Novom Sadu.

Povezana vest:  Aleksandra Krunić osvojila prvu WTA titulu

Pobednik ide u baraž za popunu Svetske grupe, a poraženi tim u baraž za opstanak u elitnom takmičenju.