jovanovski_prvi_dan_kanada

FED KUP 2011

Jovanovski: Najvažnije je da sam pobedila

Teniserka Srbije Bojana Jovanovski izjavila je danas posle pobede da je „kasno ušla u meč“ sa Kanađankom Aleksandrom Voznijak, jer je dugo imala tremu.

Jovanovski je pobedila Voznijak sa 2:0, i time izjednačila rezultat na 1:1, u duelu sa Kanadom, u prvom kolu takmičenja u Svetskoj grupi 2 Fed kup. U prvom meču Aleksandra Krunić izgubila je od Rebeke Marino sa 1:2.

Jovanovski je ocenila da ju je dugo pratila trema i da je tek kod rezultata 4:3 za Voznijak u drugom setu, počela da igra bolje.

Povezana vest:  Đoković u utorak počinje takmičenje na Australijan openu

-Nadam se da će sutra biti bolje od početnog meča. Za mene je najvažnija pobeda i žao mi je Aleksandre Krunić što je izgubila, ali će to sigurno pomoći pred sutrašnji duel koji može da dobije – rekla je Jovanovski na konferenciji za novinare.

Prema njenim rečima, u sutrašnjem meču sa Rebekom Marino igraće mnogo bolje, jer je danas u pojedinim trenucima igrala bez kontrole.

-Marino je danas bila dobra, ali zbog treme nije igrala najbolje. Protiv mene će sigurno podići igru, jer nema šta da izgubi. Prvi mečevi nisu laki i očekujem da sutra obe odigramo mnogo bolje – rekla je Jovanovski.

Povezana vest:  WTA PEKING, Eliminisane Ana Ivanović i Jelena Janković u osmini finala

Selektor Fed kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš istakao je da je očekivao da će posle prvog dana rezultat biti 1:1, ali i a ga je iznenadio odličan debi Aleksandre Krunić, koja je bila „blizu iznenađenja, ali nažalost nije uspela“.

-Bojani čestitam na dobroj partiji, iako je u pojedinim delovima meča Voznijak odigrala taktički odlično i bila glavni krivac što se ona mučila. Ovo je jedna od najvažnijih pobeda u njenoj karijeri – rekao je Vraneš.

Povezana vest:  ATP FJUČERS, PADOVA, Lajović gazi redom

Na pitanje da li će menjati igračice u sutrašnjim singl mečevima, on je odgovorio da razmišlja o izmenama, ali da neće da otkrije kombinacije.

-Svi smo neprijatno iznenađeni igrom Aleksandre Voznijak i trudićemo se da pripremimo što bolju kombinaciju za sutrašnje singlove i dubl meč – rekao je Vraneš.