imlek_novi

Povodom 135 godina od osnivanja, Crveni krst Kraljevo dodelio plaketu kompaniji Imlek kao najvećem donatoru ove humanitarne organizacije

Povodom proslavljanja 135 godina od osnivanja humanitarne organizacije Crveni krst Kraljevo, kompaniji Imlek uručena je plaketa u znak zahvalnosti kao najvećem donatoru ove humanitarne organizacije u akcijama  čiji je cilj ublažavanje stanja nesreće i pomoć ugroženim licima.

Kompanija Imlek je poznata po značajnim i učestalim  društveno odgovornim aktivnostima,  čemu u prilog govore mnoga priznanja za doprinos zajednici, kao i uručena plaketa Crvenog krsta Kraljevo, koju je primio generalni direktor Imleka Kraljevo, gospodin Miloš Ađusić.

Povezana vest:  Pozorišni i muzički program KPGT do 30.aprila

Kroz donacije Crvenom krstu, već duži niz godina ova kompanija pomaže najugroženijim građanima Srbije. Svoju humanost je pokazala i na primeru porodice Vesković iz Kraljeva, koja je u nedavnom zemljotresu ostala bez krova nad glavom. Naime, ova kompanija je petočlanoj porodici Vesković sazidala kuću i obezbedila sve neophodne kućne aparate, čime je omugućila bar jednoj od 200 stradalih porodica da nesmetano nastavi život. Pored toga, kompanija je donirala i više od 15 tona mleka u najtežim trenucima za stanovništvo Kraljeva pogođeno zemljotresom.

Povezana vest:  „FoodArt festival" u Delta Cityju

-U ime kompanije Imlek, želim da zahvalim Crvenom krstu Kraljevo na uručenoj plaketi i obećam da ćemo i ubuduće sarađivati, i ostati veliki prijatelji i partneri Crvenog krsta – izjavio je gospodin Miloš Ađusić, generalni direktor Imleka Kraljevo, prilikom preuzimanja plakete zahvalnosti.

Na dan osnivanja Crvenog krsta Srbije, osnovan je i kraljevački Crveni krst. Jubilej, 135 godina postojanja, obeležava se nizom manifestacija širom Srbije.

Povezana vest:  Vreme leti, mali princ Džordž prohodao