ZVEZDA-SPARTAK

PRIPREME CRVENE ZVEZDE U ANTALIJI

Crveno-beli bolji od Spartaka iz Trnave

Posle remija sa „B“ timom Šahtjora, fudbaleri Crvene zvezde uspešno su rešili drugi test na pripremama u Antaliji. Golovi Kaluđerovića (4. minut) i Evandra (22. minut) bili su sasvim dovoljni za pobedu nad slovačkim prvoligašem Spartakom iz Trnave – 2:1 (2:1).

Prvo poluvreme bilo je upravo slika onoga na čemu je trener Robert Prosinečki insistirao u proteklom periodu – potpuna kontrola lopte, kratki pasovi, igra na gol više. Taj pristup doneo je rezultat već u 4. minutu. Odlično je prošao Kadu, asistirao Borhi, a ovoj lepo uočio Kaluđerovića kojem nije bilo teško da loptu sprovede u mrežu. Sve se dešavalo ispred gola Spartaka. Sredina terena crveno-belih odlično je odrađivala posao, slala lopte, a još jedna u nizu stigla je do raspoloženog novajlije iz Kolumbije, koji je opet sjajno asistirao, međutim, Kadu se brzopleto odlučio na šut.

Povezana vest:  Džerard: Ne smemo da se zanosimo, dug je put do titule

Ipak, brzo se iskupio naš Brazilac. Prošao je lepo po desnoj strani, uposlio Klauđerovića koji se nije snašao, ali je na pravi način regovao Evandro, natrčao na odbijenu loptu i od 22. minuta bilo je 2:0 za našu ekipu.

Činilo se da je lopta samo kod naše ekipe i da protivnik ne može uopšte da se poveže. Međutim,  jedna neoprezna akcija naše odbrane donela je četvtroplasiranom timu slovačke lige pogodak, a strelac je bio Kone (24. minut).

U nastavku je igra bila nešto sporija. Uglavnom se svodila na individualne prodore naših igrača. U odnosu na prvih 45 minuta, sada je odbrana crveno-belih bila uposlenija, mada ni na jednoj ni na drugoj strani nije bilo pravih opasnosti. Vodila se borba uglavnom između dva šesnaesterca i opet se u više navrata istakao naš mladi Srđan Mijailović. U 82. minutu Bogdanović je iskoristio grešku odbrane Spartka, uposlio Perovića kojeg je u nameri na samo nekoliko metara od gola klizećim startom zaustavio štoper Spartaka. Većih uzbuđеnja do kraja meča više nije bilo.

Povezana vest:  Inter sve dalje rivalima

– Zadovoljan sam jer je većina igrača igrala svih 90 minuta. Normalno je da smo bili bolji u prvom poluvremenu, jer su fudbaleri bili „lakši“. Ima još dosta rada pred nama, imamo i dovoljno vremena da sve „skockamo“ i budemo pravi – rekao je posle utakmice trener Robert Prosinečki.

Narednu utakmicu crveno-beli igraju već sutra, protiv ekipe Toronto. U konukurenciji za tim zbog reprezentativnih obaveza neće biti Pavle Ninkov i Marko Dmitrović, pošto oni upravo sutra ujutru kreću put Beograda.

Povezana vest:  Nikolić: Čestitam igračima,uvrede na moj račun deo posla

Baš kao i pre dva dana, ekipa Sopota odigrala je kontrolnu utakmicu pre Zvezde na terenu hotela Kalista. „B“ tim Crvene zvezde odmerio je snage sa Hornom, a uprkos vođstvu od 1:0, austrijska ekipa  na kraju je trijumfovala rezultatom 1:3.

Utakmica igrana na terenu hotela Kalista.

Sudija: Danijel Stefanski (Poljska).

Žuti karton: Mijailović.

CRVENA ZVEZDA: Dmitorvić, Ninkov, Tošić, Adi, Reljić, Mijailović , Koroman (od 80. Binić), Evandro (od 75. Bogdanović), Kadu, Borha, Kaluđerović (od 80. Perović).

SPARTAK: Raška, Banovič, Prohaska,  Kikinić, Guldan, Mahovce, Hanzel, Gros, Čarnota, Kone, Kaščak.

Igrali su još: Čarnata, Dijaolo, Bićak, Tomaček, Kovač, Železnik, Cipiris.

PHOTO: FK CRVENA ZVEZDA