Studenti FEFA fakulteta organizovali su tradicionalni humanitarni teniski turnir FEFA Open, koji je održan 4. i 5. juna na terenima „Olimp“. Domaćin turnira bio je proslavljeni teniser Janko Tipsarević.

Uprkos toplom vremenu, takmičari su pokazali tenisko umeće i želju da svojim učešćem podrže rad UNICEF-a u Srbiji i program „Unapređenje mentalnog zdravlja dece i mladih“. Pobednici turnira su Danijela Stepanović u ženskoj konkurenciji i Dušan Trunić u muškoj konkurenciji. Drugo mesto osvojili su Dragana Babić i Andrija Graovac.

Ana Ivanović, nacionalna ambasadorka UNICEF-a u Srbiji, podržala je FEFA Open. „Veoma me raduje što studenti FEFA fakulteta neguju aktivizam i solidarnost što su i pokazali kroz organizaciju tradicionalnog FEFA Open teniskog turnira. Posebno mi je drago da je ovogodišnji turnir posvećen podršci unapređenju mentalnog zdravlja mladih u našoj zemlji, a što je jedan od UNICEF-ovih prioriteta. UNICEF-u je cilj da proširi znanja mladih o zdravom odrastanju, kao i da obezbedi da programi za mentalno zdravlje mladih budu dostupni svima, posebno najugroženijim grupama mladih. Sport i rekreacija svakako doprinose opštem zdravlju, i zahvaljujem studentima organizatorima ovog turnira, kao i svim rekreativcima, ljubiteljima tenisa, što su svojim učešćem na turniru dali podršku ovako važnom programu“, rekla je Ana Ivanović.

Povezana vest:  Đoković se zahvalio na pozivu i ne igra u Valensiji

Na humanitarnom turniru je prikupljeno 300.000 dinara zahvaljujući učesnicima koji su se prijavili za turnir, ali i sponzorima koji su podržali ovaj događaj.

FEFA Open je značajan događaj za studente FEFA fakulteta. Nama je izuzetno važno da, pored sticanja stručnog znanja, kad god možemo, iskoristimo priliku i organizujemo događaje koji imaju pozitivan uticaj na naše okruženje. Drago nam je što smo kroz FEFA Open 2022 dali doprinos UNICEF-u, koji je naš dugogodišnji partner, i programu koji je značajan za mlade ljude. Srećni smo i ponosni što smo ove godine ostvarili rekordne rezultate, vredno smo radili, trudili se i mnogo toga naučili! Pozitivna energija osetila se svuda, a mi vas čekamo sledeće godine“, izjavila je Todora Rodić, studentkinja FEFA fakulteta.

Povezana vest:  Kladionice: Šarapova prva favoritkinja Vimbldona

Foto: UNICEF