AO Đoković lako do osminefinala, JJ novi poraz

 

djokovi_trece_kolo_AO_slavljeU osminu finala ušao je Novak Đoković koji je kao treći nosilac prvog Gren slema u godini pobedio tenisera iz Uzbekistana Denisa Istomina sa 3:0 u setovima (6:1, 6:1, 6:2). U narednom kolu, u borbi za četvrtfinale Đoković će se sastati sa Kubotom iz Poljske koji je bez borbe dobio Južnog.

Povezana vest:  WTA BIRMINGEM, Janković u polufinalu Birmingema

U meču koji je delovao više kao trening Đoković je pregazio protivnika iz Uzbekistana sa kojim se sastao prvi put u karijeri. Nole je meč završio za 96 minuta

U osminufinala plasirali su se prvi nosilac na takmičenju Rodger Federer (Švajcarska) koji čeka protivnika iz meča Lleyton Hewit (Australija) – Marcos Baghdatis (Kipar). Fernando Verdasco (Španija, 9)igra sa Nikolay Davidenko (Rusija, 6), Nicolas Almagro (Španija, 26) čeka boljeg iz meča Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 10) i Tommy Haas (Nemačka, 18), Andy Roddick (SAD, 7) sastaje se sa Fernando Gonzalez (Čile, 11), Marin Čilić (Hrvatska, 14) igraće sa Juan Martin Del Potro (Argentina, 4). Andy Murray (Velika Britanija, 5) sastaje se sa John Isner (SAD, 33) i poslednji par su Ivo Karlović (Hrvatska) koji igra sa Rafaelom Nadalom (Španija,2).

Povezana vest:  Bautista Agut trijufmovao u Štutgartu

 

 

JJ izgubila i u dublu

Jelena Janković, najbolja srpska teniserka i Šenaj Peri (SAD) izgubile su u ćenskom dublu sa 2:1 u setovima (6:2, 4:6, 6:1) od američko – kineske kombinacije Sands/Yan u meču za osminu finala.