Najbolji srpski teniser Novak Ðoković izjavio je danas da se sprema i trenira kao da će igrati na predstojećem Ju-Es openu, koji će biti održan od 29. avgusta do 11. septembra.

Zbog aktuelnih zakona u Americi, Ðokoviću kao nevakcinisanom strancu nije dozvoljeno da uđe na teritoriju SAD, a brojni političari i javne ličnosti u Americi apelovali su na predsednika SAD DŽoa Bajdena da srpskom teniseru dozvoli nastup na tamošnjim turnirima.

Povezana vest:  Novaku Đokoviću Nagrada oslobođenja Nikšića

„Velika mi je čast što toliko ljudi podržava moju karijeru i želi da me vidi ponovo na terenima širom sveta. Ja nastavljam da se pripremam i treniram kao da ću se takmičiti dok iščekujem odgovor da li postoji bilo kakva mogućnost da putujem u Ameriku. Hvala vam i držite mi palčeve“, napisao je Ðoković na Instagramu.

Povezana vest:  ATP BAZEL, Đoković danas na terenu protiv Malisa

Srpski teniser zahvalio se svim navijačima i ljudima dobre volje koji mu pružaju podršku.

„Želim samo da iskoristim priliku da podelim sa vama koliko mi znači vaša podrška i ljubav koju mi šaljete ovih dana. Nisam je očekivao u tolikom broju i zato je moja zahvalnost i veća! Stvarno od srca veliko hvala“, poručio je najbolji srpski teniser i osvajač ovogodišnjeg Vimbldona.

Povezana vest:  Jelena Janković pala za jedno mesto na WTA listi

Foto: Milan Maričić/ATA Images