(L-R) Nikola Cacic, Hamad Medjedovic, Filip Krajinovic, Miomir Kecmanovic, Laslo Djere and team captain Viktor Troicki of Serbia during the official draw prior to the 2023 Davis Cup Qualifier match between Norway and Serbia at Radisson Red Hotel, on February 03, 2023 in Oslo, Norway. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Nakon prvog dana takmčenja u Oslu u okviru kvalifikacija Dejvis kupa za plasman u grupnu fazu Svetske grupe 2023. selekcija Srbije kao gost Norveškoj povela je rezultatom 2:0 i nalazi se na korak od ukupne pobede.

Povezana vest:  Ivanović: Igrala sam dobro, srećna sam zbog pobede

Prvog dana takmičenja odigrana su dva singl meča. Susret Norveške i Srbije otvorili su prvi reket Dejvis kup selekcije Srbije Miomir Kecmanović (34. na ATP listi singlova) i druga tabla norveškog tima Andreja Petrović (1265. na ATP listi singlova).  Pobedu i prvi poen Srbiji sjajnom igrom upisao je Kecmanović rezultatom 6:1, 6:3.

Nastavak dana doneo je susret Dejvis kup reprezentativca Srbije Lasla Đerea (65. na ATP listi singlova) i prvog igrača norveškog tima Viktora Đurasovića (362. na ATP listi singlova). Norvežanin je pružio jači otpor, ali je na kraju Đere odigrao čvrsto i doneo drugu pobedu za našu zemlju rezultatom 6:3, 4:6, 7:6(10:8).

Povezana vest:  Mirčićeva zaustavljena u drugom kolu

Drugog i ujedno poslednjeg dana takmičenja u Oslu prvi na teren izlaze dublovi. Srbiju će predstavljati Nikola Ćaćić (70. na ATP listi dublova) i Filip Krajinović (56. na ATP listi singlova), dok su za tim domaćina na žrebu prijavljeni Viktor Đurasović i Herman Hojeral. Ukoliko Srbija dođe i do pobede u dublu, time će stići do tri pobede u ovom susretu koje našoj reprezentaciji donosi plasman u grupnu fazu Svetske grupe koja je na programu u septembru.

Povezana vest:  Đoković potvrdio učešće na Kvins turniru u Londonu

Nakon dubla sledi singl meč u kome će se boriti prve table oba tima Kecmanović i Đurasović, nakon njih na teren će izaći Đere i Petrović.

Foto: Srđan Stevanović (TSS)