SBB kompanija donirala je opremu i svoje servise za potrebe rada prvog Nacionalnog centra za podršku i edukaciju obolelih od raka dojke i raka grlića materice u Srbiji, koji je danas zvanično otvoren u Ulici Topličin venac 29 u Beogradu, na inicijativu Udruženja građana Ženski centar Milica.

Pored svojih servisa, SBB je donirao laptop računare i slušalice za potrebe Call centra u okviru Nacionalnog centra, kako bi mogao da neometano radi i pruža podršku  ženama koje se bore sa ovim bolestima.

Kao kompanija u kojoj od ukupnog broja zaposlenih polovinu čine žene, srećni smo što smo podržali jednu ovakvu ideju, koja se danas i realizovala. Mi smo zajedno sa Ženskim centrom Milica prethodne godine organizovali i edukaciju za sve naše koleginice o prevenciji raka dojke, kako bi podigli svest i unutar našeg tima o značaju ove teme. Nastavićemo kao i uvek da, pored ulaganja u tehnologiju i servise, ulažemo i u projekte koji doprinose društvu i zajednici u kojoj živimo i poslujemo“, rekla je Jela Krivokapić, Menadžerka za odnose sa javnošću SBB kompanije.

Povezana vest:  Drska autentičnost donosi bogatstvo

Nacionalni centar  je smešten u prostorijama primarne zdravstvene zaštite u okviru Doma zdravlja Stari grad, pri čemu je i fizički najbliži pacijentkinjama kojima je podrška potrebna tokom lečenja kao i članovima njihovih porodica. Sve žene kojima je pomoć potrebna mogu da dobiju podršku lično od edukovanih žena konsultanata, kao i putem besplatne telefonske linije 0800 40 40 40.

Povezana vest:  Briga o životnoj sredini: Mladi iz Srbije i Razvojni centar za mlade u akciji

Potreba za otvaranjem Prvog Nacionalnog kol centra je velika, jer preko 4.300 žena oboli godišnje od raka dojke i oko 1.000 žena od raka grlića materice, a nažalost kapacitet zdravstvenih institucija nije toliki da može na pravi način da pruži informacije i podršku tokom lečenja. Od izuzetne je važnosti da postoji jedno ovakvo mesto koje čini stručno veće od 13 eksperata iz oblasti onkologije i koje je dostupno da putem telefona odgovori na sva pitanja vezana za proces lečenja i pruži podršku obolelim ženama.  Zahvaljujemo se SBB kompaniji koja je bila naša podrška i nadamo se nastavku saradnje“, istakla je Vesna Bondžić, predsednica Ženskog centra Milica.

Povezana vest:  Bajagina majica - Prodato!