Banjaluka će od 16. do 23. aprila biti u centru teniske svetske mape. Neka od najvećih teniskih imena među kojima su najbolji teniser sveta – Novak Đoković, teniser koji je godinu dana ranije obradovao publiku u Beogradu – Gaël Monfils (FRA), kao i nekadašnji treći igrač sveta – Stanislas Vavrinka (SUI) potvrdili su učešće na ovogodišnjem ATP turniru serije 250 – Srpska Open. U završnoj su fazi i pregovori sa pobednikom prošlogodišnjeg turnira u Beogradu – Andrejem Rubljovim (RUS), kao i sa Karenom Hačanovim (RUS) i Francesom Tiafoeom (SAD).

Publici u Banjaluci predstaviće se i najbolji srpski igrači koji su dobro poznati ljubiteljima tenisa na ovim prostorima – Laslo Đere, Filip Krajinović i Dušan Lajović.

„Kada smo počeli sa pripremom ovog turnira, imali smo velike ambicije. Sada, nekoliko meseci kasnije, one su još veće jer ćemo ugostiti neka od najznačajnijih imena iz sveta tenisa, a ujedno i navijačima u regionu pružiti priliku da iz prvih redova gledaju tenis svetskog ranga. Srećni smo što ćemo i ovog aprila vrhunske tenisere okupiti na jednom mestu i što iz godine u godinu pokazujemo da ovaj turnir postaje tradicija na našim prostorima“, istakao je Đorđe Đoković, direktor turnira Srpska Open.

Povezana vest:  Federer potvrdio nastup protiv Holandije

U okviru nacionalnog teniskog centra u parku Mladen Stojanović, na 9000 m2, pored centralnog terena, koji može da primi oko 6000 gledalaca, naći će se i još 2 terena za mečeve na kojima će publika moći da uživa u teniskom spektaklu, kao i 6 terena za trening u okviru kojih će postojati mogućnost praćenja treninga. Najveći ljubitelji belog sporta dodatnu zabavu pronaći i u fan zoni i velikom selu, koje će nuditi veliki broj zabavnog sadržaja, suvenira i prilika za druženje sa teniserima.

Povezana vest:  Krunić napredovala za jedno mesto na WTA listi

„Veoma smo ponosni što će Banjaluka, nakon Challengera koji se ovde održava više od 20 godina, sada postati domaćin ovako značajnog turnira. To za nas predstavlja veliku čast, ali i odgovornost i verujemo da ćemo ispuniti sva očekivanja publike, kao i da će se ’karta više’ tražiti za svaki meč“, rekao je Draško Milinović, predsednik Teniskog saveza Republike Srpske.

Neizostavan i važan deo svakog turnira predstavljaju i volonteri, a svi oni koji žele da budu deo organizacije Srpska Open 2023, steknu novo iskustvo, uživaju u spektakularnim teniskim mečevima, ali i upoznaju igrače i asistiraju im na terenu i van njega, mogu se prijaviti za jednu od više od 300 volonterskih pozicija na sajtu https://srpskaopen.org/volonteri/.

Povezana vest:  Krajinović: Nisam bio dovoljno agresivan kada je trebalo

Prodaja karata za Srpska Open turnir počinje početkom aprila, a u ponudi će biti dva tipa: ulaznica za Centralni teren (koja će omogućiti pristup i svim ostalim terenima za mečeve, kao i FAN zoni), i posebna ulaznica za FAN zonu, koja će omogućiti i pristup terenima za mečeve 1 i 2. Ulaznice će moći da se kupe online, kao i na licu mjesta, na samom turniru.

Sve informacije i novine u vezi sa turnirom možete pratiti na zvaničnom sajtu – https://srpskaopen.org/.