Ajzner zadovoljan uprkos poraz od Mareja

 

Andrew_Murray_action_2Britanski teniser Endi Marej prekinuo je seriju Džona Ajznera iz SAD od osam uzastopnih pobeda u 2010. godini pošto ga je danas pobedio u četvrtom kolu Otvorenog prvenstva Australije. Ajzner, koji je ove godine u Ouklendu na Novom Zelandu osvojio i prvu ATP titulu, posle meča ipak nije bio razočaran.

Povezana vest:  Nina Stojanović: Srećna sam što nosim Fed kup dres Srbije

-Odlično sam počeo godinu. Naravno da bih voleo da sam ovde u Melburnu otišao i dalje, ali je i četvrto kolo veliko dostignuće – kazao je 2,06 metra visoki Amerikanac, koji je izrazio želju da zameni Endija Rodika i Džejmsa Blejka u Dejvis kup reprezentaciji SAD.

Protivnik SAD u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa biće Srbija, a Rodik i Blejk su već najavili da će propustiti taj meč što će otvoriti prostor 24-godišnjem Ajzneru, koji se do 2007. takmičio na studentskim turnirima.

Povezana vest:  ATP LISTA, Đoković sezonu završio na trećem mestu

Naredna godina zato mu je bila prilično teška.

-Nisam bio spreman za profesionalni tenis. Sada jesam. Sada znam da od tenisa mogu prilično lepo da živim i zato ću naporno da radim, svestan da će to biti moj posao narednih 10 godina. Neću da propustim ovakvu priliku – rekao je Ajzner.