Vreme je za prve trofeje za takmičarke i takmičare Zelenog nivoa do 10 godina. Kup Srbije u organizaciji TK Fer-plej, biće održan od 3. do 5. juna na terenima Teniskog centra Bejzlajn u Beogradu (Olimpijskih igara 9, Košutnjak).

Takmičenje počinje u subotu, 3. juna u 9.00 časova, a svečano otvaranje predviđeno je za 13.00 časova. Dodela trofeja najboljima očekuje se u ponedeljak, 5. juna oko 15 časova, po završetku finalnih mečeva.

Povezana vest:  Đoković: Endi, ne brini, igraćemo još finala ovde

Učestvovaće po najboljih osam takmičarki i takmičara iz četiri regionalna saveza, a sve pod kapom Teniskog saveza Srbije, koji je pokrenuo projekat “Novi vek srpskog tenisa” u 101. godini postojanja, u koju ulazi sa ključnim ciljevima:

  • Aktuelizovanje najbolje sportske tradicije, podrška razvoju baze srpskog tenisa (stvaranje uslova za privlačenje većeg broja početnika i selekciju novih talenata).
  • Pomoć profesionalnim klubovima u potrazi za resursima za razvoj potencijalnih vrhunskih sportista.
  • Osnaživanje teniskih klubova i akademija iz Srbije u cilju privlačenja igrača iz drugih zemalja i učvršćivanje statusa i autoriteta Srbije na teniskoj mapi Balkana, Evrope i sveta.
Povezana vest:  Ana: Nije bio moj dan, okrećem se Rolan Garosu

Projekat će se sastojati od serije sportskih i edukativnih događaja, namenjenih stručnoj i široj publici. Tokom projekta vodiće se računa i o promovisanju ideje odgovornog sporta – svestranog pristupa pitanjima ekologije u organizaciji takmičenja, borbe protiv nasilja i za fer-plej u sportu, podrške zdravom načinu života i ishrane, sa posebnim akcentom na seriju turnira za najmlađe, do 10 godina, Crvenog, Narandžastog i Zelenog takmičarskog nivoa.

Povezana vest:  Azarenka se povukla sa Vimbldona