david-ferer_1

ATP I WTA ACALPULCO

Naslovi za Ferera i Dulko

Španski teniser David Ferer pobednik je ATP 500 turnira u meksičkom Akapulku koji se igrao na zemljanoj podlozi. Prvi nosilac turnira u finalu je sa 7-6(5), 6-7(2), 6-2 bio bolji od sunarodnika, trećepostavljenog Nikolasa Almagra.

Ferer je pobedom odbranio prošlogodišnji naslov i stigao do jedanaestog trijumfa na turnirima ATP kategorije u karijeri. Pobeda protiv Almagra bila mu je šesta u jednako toliko odigranih međusobnih mečeva.

Povezana vest:  Ðoković: Rame me muči već nedeljama

Za pobedu je Ferer iskoristio šest od sedam ponuđenih break-lopti, izmakla mu je tek jedna prilika i to na meč-loptu u sedmom gemu trećeg seta kada je Almagro forhendom obrisao crtu i produžio meč. Poređenja radi, Almagro je servis sunarodniku uzeo četiri puta iz trinaest pokušaja.

Šesti igrač sveta ove je sezone ostvario 14 pobeda iz 16 mečeva. Odnos je to koji uključuje naslove u Ouklendu i Akapulcu, kao i polufinale prvog Grand Slam teniskog turnira sezone, Australian Opena.

Povezana vest:  Šampionka eliminisana u drugom kolu Vimbldona

Dobru formu iskazuje i Almagro iza kojeg je upravo prekinut niz od trinaest pobeda i dva naslova. Osvojio ih je u Buenos Airesu i Kosta do Sauipeu.

Da je do pobede u ovome meču stigao Almagro, trinaesti igrač sveta, postao bi prvi teniser s pobedama na tri od četiri ATP-ova zemljana turnira u Latinskoj Americi.

U ženskom delu turnira pobedu je slavila Žizela Dulko. Španjolka Aranča Para Santonja nije mogla više od konačnih 6-3, 7-6(5) u finalu kojega je Argentinka iskoristila za četvrti naslov karijere. Para Santonja i nakon dva finala čeka na premijerni naslov…

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2013, Đoković na startu protiv Gofana, sa Nadalom u polufinalu