U spomen na prerano preminulu teniserku Anastasiju Bebu Stajić, koja je život izgubila u tragičnoj saobraćanoj nesreći 2014. godine na Adi Huji, na terenima Teniske akademije „Janko Tipsarević“ od 30. septembra 2023. godine biće održan osmi Memorijalni teniski turnir „Anastasija Beba Stajić“.

Na predstojećem, memorijalnom turniru „Anastasija Beba Stajić”, koji je u prvoj kategoriji najrespektabilnijih takmičarskih turnira za mlade i talentovane tenisere u svetu i regionu, tenisko umeće pokazaće juniorke i juniori uzrasta do 18 godina.

Povezana vest:  Serena Vilijams najbolja u Istanbulu

Darko Gagić, generalni menadžer Teniske akademije “Janko Tipsarević”, koja je i domaćin ovogodišnjeg turnira, istakao je da je pored predstavljanja teniskog umeća mladih i talentovanih tenisera, cilj organizatora da se Beba ne zaboravi, ali i da se među mladim ljudima probudi svest o tome da svaka vožnja brža od dozvoljene može biti pogubna.

Turnir ovog tipa pruža šansu svim teniserima do 18 godina, a odaziv preko 50 mladih tenisera iz zemlje i inostranstva je pokazatelj da smo na dobrom putu. Važno je istaći da je među prijavljenima i top 10 igrača na nacionalnoj rang-listi u ovoj kategoriji, što garantuje svetlu budućnost srpskog tenisa i ovog turnira, jedinog u pomenutoj kategoriji.

Povezana vest:  ATP MONTE KARLO 2012, Nadal izborio finale sa Ðokovićem

Turnir počinje u subotu, od 13 časova i otvorenog je tipa. Ulaz će biti slobodan za sve zainteresovane u okviru Teniske akademije Tipsarević (Sportski centar “Olimp-Zvezdara”, Vjekoslava Kovača 11. Zvezdara-Beograd).

Foto: Porodična arhiva iz 2022. godine