Teniski klub Crvena zvezda u besplatnoj jednomesečnoj misiji za najmlađe teniske poklonike! Negovanje pozitivnog i prijatnog okruženja koje će pomoći deci da razviju strast prema tenisu dok se fokusiraju na razvoj karaktera, timski rad i zdrav način života je cilj “crvenobelog” tabora u besplatnom teniskom programu koji se realizuje na terenima na Karaburmi od 1. do 31. oktobra 2023. godine.

Svečno otvaranje besplatne škole tenisa na “Zvezdi” okupilo je veliki broj mališana koji su prve teniske korake napravili upravo na terenu na kojem je i najbolji teniser svih vremena, srpski sportski as i heroj Novak Đoković osvojio prvu profi titulu.

“Fokusirajući se na igru, razvoj karaktera zagovarajući individualne izazove, osnažićemo decu da se razvijaju i rastu sopstvenim tempom što će izgraditi osnovu za buduće uspehe na terenu i van njega. Besplatni teniski program teniskog kluba Crvena zvezda i Data-Driven Lab fokusiran je na razvoj i izvršenje sveobuhvatnog plana projekta koji se fokusira na pružanje visokokvalitetnih programa posle škole, uz modifikovanu opremu za promovisanje ranog uspeha u postizanju ciljeva služenja, okupljanja i igranja, bez obzira na sposobnosti u ovom doživotnom sportu. Dugoročna vizija teniskog programa Zvezde i Data-Driven Lab je da garantuje da svako dete školskog uzrasta u Beogradu ima priliku da igra tenis kroz sistem koji smo napravili . Beograd je globalni grad, pun raznolikosti i mogućnosti, Zveuda ima bogatu istoriju tenisa i dom je veliki šampiona našeg tenisa. Zajedno smo moćna snaga dobra. Ova investicija u decu u Beogradu će nam pomoći da izgradimo sledeću generaciju šampiona, ovo je ulaganje u budućnost teniskog sporta na našim prostorima” – objašnjava direktor Teniskog kluba Crvena zvezda Slobodan Vojinović.

Povezana vest:  Čilić: Trofej u Dejvis kupu perfektan kraj godine

Besplatni program tenisa na “Zvezdi” uči mališane o značaju redovne fizičke aktivnosti, opštoj fizičkoj pismenosti i pokretljivosti.

“Pozivamo decu i roditelje da dođu i okušaju se u teniskoj igri, da izgrade svoje veštine u zabavnom, prijateljskom i prijatnom okruženju. Naši treneri su nacionalno akreditovani i često ažuriraju svoje veštine i znanja kako bi pružili najbolje moguće lekcije. Naši treneri uče decu kako da igraju tenis, kao i drugim vrednim veštinama koordinacije. Deca koja imaju časove tenisa grade svoje samopouzdanje dok uče kako da pobeđuju i gube, bonton, otpornost, disciplinu i druge životne veštine” – ističe Vojinović.

Povezana vest:  Đoković: Ritern ključ pobede protiv Iznera

Pored besplatne škole tenisa na terenima TK Crvena zvezda u prvoj polovini oktobra biće održana četiri UTR profesionalna turnira (po dva muška i dva ženska) sa ukupnim nagradnim fondom 100.000 dolara. Biće to idealna prilika za najmlađe polaznike besplatne škole da uživo na delu vide kako profesionalni igrači igraju.

“Tenis je igra za ceo život, ona okuplja celu prodicu na jednom mestu, takođe je odličan način da upoznate ljude u lokalnom području i izgradite zajednicu. Tenis proizvodi sreću, radost i gradi zdravlje. Ponsoni smo što smo deo ovog programa” – zaključila je Anastasija Vivatenko ispred Data-Driven Lab.  

Povezana vest:  Impresivni Miomir Kecmanović osvojio četvrtu vezanu titulu

Foto: TK CZ