Dobitnik Zlatnog lava u Veneciji film „Jadna stvorenja“ reditelja Jorgosa Lantimosa biće prikazan u subotu, 25. novembra u 19 časova u mts Dvorani (sala 1) u okviru programa 29. Festivala autorskog filma (FAF).

Od reditelja Jorgosa Lantimosa i producentkinje Eme Stoun dolazi neverovatna priča o fantastičnom napretku mlade žene, Bele Bakster (Stoun), koju briljantni naučnik, dr Godvin Bakster (Vilem Defo) ponovo vraća u život. Pod Baksterovom zaštitom, Bela je željna učenja. Međutim, zbog žudnje za svetom koji joj nedostaje, ona beži sa Dankanom Vederbernom (Mark Rafalo), uglađenim i razvratnim advokatom u vrtoglavu avanturu širom sveta. Oslobođena predrasuda svog vremena, Bela postaje nepokolebljiva u svojoj nameri da se zalaže za jednakost i slobodu.

Povezana vest:  „Napet šou" Marka Šelića od 1. oktobra od 18 sati u prodaji u Delfi SKC-u

Ulaznice za projekciju filma „Jadna stvorenja“ mogu se kupiti na blagajni mts Dvorane kao i preko sajta: https://www.mtsdvorana.rs/film/jadna-stvorenja

Trejler filma: https://www.youtube.com/watch?v=gc15ZSpwZiM

Podsećamo, Festival autorskog filma biće održan od 24. novembra do 2. decembra. FAF će u petak, 24. oktobra u 19 časova svečano otvoriti nagrađivano ostvarenje „Lost Country“ autora Vladimira Perišića. Glavna lokacija festivala biće mts Dvorana, dok će projekcije filmova biti održane i u Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, Domu kulture „Studentski grad” i bioskopu Cine Grand Big Rakovica.

Povezana vest:  Nagradni konkurs Lagune - "Najčudnija knjiga na svetu"

Sve informacije o programu biće uskoro objavljene na sajtu www.faf.rs.

Foto: FAF Promo